perjantai 11. lokakuuta 2013

Perjantai illan mietiskelyä

En malta odottaa että huomenna kaatuu viimeisetkin valtavat puut pihastamme. Siis viimeiset jotka häiritsee esimerkiksi mun kasvimaa-alueen rakentamista ja auringon paistetta. Wuhuu. Pihan puuraivauksen jälkeen aloitan alueen kaivamisen, käsin, voimalla, lapiolla kun ei muutakaan ole. ;) Pääsen vihdoinkin toteuttamaan suunniteltua aidattua kasvimaa-aluetta. Aidattua siksi, sillä täällä on niitä ihania ketaleita kissoja jotka istua töröttää mun kasvulaatikoissa ja illistelee mulle ilkeyttään. Kävin tutustumassa naapurin aidattuun kasvimaahan, kun olen ollut tietoinen että siellä semmoinen on. Nyt tääki tahtoo semmosen. Kuinka kätevää. Uudet kasvulaatikot olen siis jo käsitellyt aikaisemmin kesällä. Aitavärkki oletettavasti taas kehitellään kierrätetystä materiaalista, siitä mitä löytyy. Kasvimaa-alue tulee siis kasvihuoneen viereen. Palettikauluksia on tällä hetkellä 12kpl, mutta mietinnässä on vielä laitanko kaksi päällekäin ja näin ollen tulisi kuusi kasvulaatikkoa. Mahtuuhan sinne aidatulle alueelle muutakin, eikä niiden tarvitse olla kasvulaatikoissa. Haeskelin aita-inspiraatioita esimerkiksi pinterestistä. Paljon ideoita on jo takataskussa, mutta nyt haluaisinkin kuulla teidän ideanne ja mielipiteenne. Ois kivaa alkaa kehitteleen jotain muidenkin inspiraatioiden pohjalta.
  Oikeastihan haluaisin tämmöisen kärpässienen pihaani. :D
Pinterest kuvia.
Yritän täällä juoda lämmintä ettei flunssan ketale pääse taas käsiksi..
 
Superkivaa viikonloppua kaikille.

4 kommenttia:

 1. Voi kauhistus ko ihania hyötypuutarhoja, tahtoo kyllä kans tuommosen! Toteuta sää, nii mää tuun sitte kahtoon mallia :)
  Älä anna sen ketaleen (flunssan) päästä käsiksi ja supermukavaa vkloppua myös Höttiäiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Näit suunnitelmia oon pyörittäny ny koko kesän.. Tänään saatiin viimeiset esteet hyötypuutarhan laajentamisen tieltä joten eiköhän tässä (pienen kankeuden jälkeen) aleta kaivaan uutta suurempaa aluetta. Jipikaijee. Joo mä voin infoo sua sit kun valmistuu, tosin vasta ehkä ensi kesänä lisään mullat kasvulaatikoihin. :)

   Samoin teille oikein kivaa viikonloppua. Ei anneta flunssan ketaleitten haitata (vaikka taisin näköjään hävitä jo tän erän).

   Poista
 2. Mä haaveilen myös et meidän pihalta kaadettaisiin 4 puuta ainakin. Noi männyt varsinkin on ihan kauheita sotkijoita! Mahtavia kasvimaaideoita sieellä, jään innolla odottamaan toteutustasi!

  Kivaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kaik männyt pois vaa (oho). Kaataisin ton naapurinkin puolen jättimännyn sotkimasta mutta eipä toisen tontille viitti men. Heh hups. Laskin tänään että meidän piha-alueelta on kaadettu tänä kesänä 34 tai 35 puuta. Menin jo hiukan laskuissa sekaisin, mut eiköhän tolla määrällä jo saa aurinkoa pihaan ja hyötykasvimaa-alueet tehtyä. :DDD Jeeee.

   Tosi kivaa viikonlopun jatkoa myös teille.

   Poista