torstai 17. lokakuuta 2013

Asunto asiaa luonnoksista..

Löysin luonnoksistani tämmöisen yhden huvittavan postauksen, jonka olen kirjoittanut aikoja sitten, osittain pilke silmäkulmassa myös ehkä oikeasti hiukan ns ärsyyntyneenä. Hehe. Onhan se todella niin että asuntojen vinot seinät eivät houkuttele mahdollista asiakasta tutustumaan taloon ja näin ollen talo jäänee ehkä myytyä. Jos kuvat olisivat hyviä, niin kyllähän se houkuttelisi enemmän. Myös myyntikohteiden stailaus kuului harjotteluaikaisiin tehtäviini. Jos en itse stailannut asuntoa niin kehotin asiakasta itse laittamaan. Perussääntöihin voisi kirjoittaa ainakin sen että imuroi lattiat ja pyyhi pöydät puhtaaksi ennen kuvauksia (plus esittelyjä). ;) Onko teille tullut koskaan minkäänlaisia ajatuksia myytävien kohteiden kuvista?

Tässä teille nyt tämä teksti, jonka tietenki olisin voinut deletoida ja kirjoittaa vain joitain kivoja tekstejä näihin kuviin. Tää vaan nyt pisti ittiä naurattaan niinnn laitan tän tänne. Hiukan huumoria torstai iltaanne."Varoituksen sana.. Aamuinen 'raivonpuuska' purkautuu nyt tänne. En tiedä olenko blogissani kirjoitellut koulun aikaisesta työharjottelupaikastani. Olin eräässä kiinteistövälitysfirmassa ja siellä mieluisaksi työksi osoittautui asuntojen kuvaaminen. Välillä asiakkaat ihmettelivät kun sanoin että saanko esimerkiksi käydä "pöyhimässä tyynyjä" jne. No jokatapauksessa, tänä aamuinen jokakoti sivujen katselu taas osottautui huonoksi ideaksi. Ensin se nauratti ja sitten jo teki mieli laittaa palautetta. Miksi myyntikohteisiin ei voida panostaa ja miksi kuviin ei voida satsata niin että asunto houkuttelisi uuden asunnon ostajaa tulemaan katsomaan taloa. Löytyi kuvia jossa omakotitalo näytti kaatuvan, löytyi kuvia mistä ei saanut mitään selvää jne. Tässä muutama kuva, joka tuli äkkiseltään vastaan valokuvia selatessa. En voi sanoa ettäkö osaisin itse ottaa hyviä kuvia, nämäkin pokkarilla otettuja. Kuvat eivät siis ole myytävistä kohteista (vaikka niitäkin minulta vielä löytyisi).
Kaksi viimeistä on mun suosikkeja, sillä kummatkin huolisin. Anteeksi ensinnäkin mökin omistajalle kuvauksesta. Se on muistuttamassa minua siitä että tämä oli ensimmäinen mökki, joka miellytti ulkoapäin yhtä paljon minua ja miestäni. Toisen asunnon kirjaimellisesti bongasin.. Oletteko te nähneet kyseistä asuntoa?:) Hihih. Nyt äkkiä ulos, kun (sisäinen)myrsky tyyntyi!"


Tosiaan, en ajatellut ollenkaan sitä että jos ette tienneet harjoittelupaikastani niin kuvien yläpuolella oleva teksti saattaa olla hiukan sekavaa luettavaa. ;) Eiköhän pointti kuitenkin tullut selväksi. Hihih.

Sain luvan esitellä myyntikohteiden kuvia, mutta silloin harjottelun aikana se vain jostain kummansyystä jäi. Olen tässä miettinyt että kiinnostaisko teitä nähdä joskus joitain kuvia, esimerkiksi myyntikuvat ennen ja sen jälkeen kun minä kävin paikalla. Blääh, no en tiedä onko se nyt niin mielenkiintoista, saati kovin näyttävää. Itsestä se tuntui vaan joskus niin hienolta saada asunto näyttämään aivan erilaista ja hienommalta (ei teitenkään hienommalta mitä koti itsessään oli vaan..) pelkällä kuvakulman vaihdolla tms.

Taidankin sunnuntaina mennä kahville yhden ystävän luokse, jonka asunto on tullut myyntiin ja nappailla sieltä kuvia.. Ihan vaikka vaan muistoksi ystävälle. *Jos luet tän niin tiedätpä keittää kahvit. Hihih;D

4 kommenttia:

 1. Silloin vuosi-pari sitten kun etsimme kotia, törmäsin myytävien asuntojen kuvissa asiaan, joka itseäni ostajana ärsytti käsittämättömän paljon. Etenkin eräs tietty välittäjä otti kohteista kuvia, jotka olivat kauniita ja taiteellisia jne. mutta KORISTE-ESINEISTÄ!! Kuvia joistakin vitsin patsaista tai lähikuvia hanoista!!! Ei siis mitään kuvaa, josta sais käsityksen asunnon pohjaratkaisusta tai muuten yleisilmeestä. Myyjällä on nätti maljakko, kiitti tiedosta! :)

  VastaaPoista
 2. Heheh, toi on kyl ihan huippua (ei siis ehkä ostajan kannalta). Sitä tehdään kyllä todella paljon. Ehkä kuitenkin olisi järkevää ottaa ensin kunnon kuvat asunnon pohjaratkaisuista ja sitten lisätä vaikka se yksi yksityiskohtainen kuva mikäli sikäli jotain mielenkiintoista kuvattavaa on. :D Uuden asunnon etsijä ei varmasti välitä niistä maljakoista tai tietenkin niistäkin, jos kuuluu kauppaan (aniharvoin). ;D Itse asuntoja kuvatessa pyrin vielä siihen että asunto oli kuvattu järjestyksessä, mistä selvisi kunnolla pohjaratkaisut. Löytyikö koti lopen kyseisen välittäjän kuvien kautta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä löytynyt kyseisen välittäjän kautta. Jostain kumman syystä kohteet olivat aika kauan myynnissä ja myyjä oli lopulta vaihtanut välitysfirmaa. ;)

   Poista