torstai 17. toukokuuta 2012

Nyt niistä kolomikymppisistä..~


~Rennot 30~vuotis syntymäpäiväjuhlat~

Vihdoin sain aikaseksi alkaa kirjoittamaan syntymäpäivistä ja niiden järjestelyistä. Homma oli totisesti aika kova, mutta kun olin luvannut miehelleni järjestää juhlat joten sen tein!:) Asiaan kannattaa alkaa perehtyä jo oikeasti hyvissä ajoin, suunnitella kaikki huolellisesti. Itse pidin vihkoa mukanani koko ajan ja aina kun jotain tuli mieleen, kirjoitin sen ylös. Tosin siitäkään ei viime metreillä ollut apua, koska en kerennyt vilkaisemaan vihkoon! Ehkä nämäkään juhlajärjestelyt eivät olisivat olleet niin ressaavia, mutta kun tiesin mieheni olevan hiukan "ranttu" ja juhlapaikka ei ollut alkuunkaan mieheni mieleen. Joten jo alkumetreillä piti keksiä jotain mikä muuttaa juhlapaikan näköä, tunnelmaa ja tuo viihtyisyyttä kaikille. Ainakin kaksi viimeistä viikkoa meni etsiskellessä vielä muuta paikkaa. Itse tosin olin jo päättänyt etten paikkaa vaihda <-- ja nyt kun mies tän lukee niinn.... Anteeks. Siksi koska olin vuokrannut paljun, yllätykseksi miehelleni. Jos olisin alkanut vaihtamaan juhlapaikkaa, olisi siis pitänyt vaihtaa myös pitäjää, siis mennä kuokkimaan naapuripitäjien mökkeihin. Niihin on melkein kaikkiin vielä paljun vienti kielto.. NIIIN. Tein juhlapaikasta ns pohjapiirustuksen ja mietein miten sitä saisi paranneltua. Keksein idean raahata sinne muutaman sohvan ja mattoja piristämään tilaa. Pöytiin (miehen mieleen) sinisiä kaitaliinoja ja sinisillä koristekivillä kynttilä-asetelmia. Pieniä sellaisia. Koska kaikki piti kuitenkin heti seuraavana päivänä raahata sieltä pois ja jo pelkästään sohvien vieminen paikalle tuotti "pientä päänvaivaa". Mutta näin halusin ja pidin pintani viedä kaiken sinne. No sitten, ruokapuoli. Sitä mietein ehkä eniten, kolusin nettiä ja kirjoja monta monituista viikkoa. Olin ehkä hullu valitessani "salaattipöydän" koska suurin osa porukasta oli miehiä ja osa vielä vannoutuneita "minen syö pupun ruokaa" ihmisiä. Päätin että tämäkin asia korjataan. Ei siis liian helpolla päästetä vieraitakaan. En tosin tiedä vieläkään söikö porukka oikeasti salaattia vai söinkö minä sitä yksin!!:) Osan vieraista tiesin olevan aika kranttuja, osan ruoka-aine allergikkoja. Kaikki ruoka tehtiin siis (noh, normaaliin tapaan) gluteenittomana ja laktoosittomana. Siihen lisäksi kaikki muu "hömpötys". 


Tässäpäs olisi "mun sanojen mukainen" menu:

Makea puoli:

MiniMiniMuffinit ~ suklaalla ja ilman!
Vilhelmiinakeksit
Täytekakut
Uunihedelmät

Suolainen puoli:

Kreikkalainensalaatti
Perunasalaatti
Nacho-jauhelihasalaatti
Kasvis-dipit <-- jotka unohtuivat laittaa tarjolle.
Ruisler
ipänappiset
Coctail-piirakat + munavoi
Savustettua lohta sitruunalla
Kermape
unat

Juomapuoli:

Mansikka mehu
Kahvia
Teetä
Hunajaa
Sokerii

Illaksi viel marjatarhaboolia

Lisäks kaivoin vielä kaapista mukaan:

Nachoja
Poppareita
viinirypäleitä
jne..

Aamupalaksi:

Leipää
Voita
Kinkkua
+ kaikkea mitä iltasella jäi syötävää..


Tästähän tuli melkein kuin ostoslista!! Oho.No itseasiassa ostoslistakin oli jopa koneella tehty. Tietyt ostokset tiettyyn kauppaan ja vieläpä järjestyksessä kaupan hyllyjen mukaan. Oli kyllä oikeasti helpompi käydä ostoksilla. Taitaa joidenkin mielestä menyy olla aika maalaista, mutta se oli toimivaa illanistujaisissa. Kaikkea ei siis ollut päivällä tarjolla, illalla vasta. Koska "ilta-vieraat" istuivat kuitenkin suhteellisen kauan, saunoivat, paljuilivat jne joten ruokaa piti olla tarjolla vähän tuhdimmin. Salaatit etsein netistä ja kokeilin siis itsellenikin täysin uusia ohjeita. Eli vähän niinku summassa. Tästä nacho-jauhelihasalaatista taisi kyllä tulla oma suosikki!!:)

Salaateista ohjeet (tylsästi) kuvilla. Kaikki ohjeet ovat sekalaista sakkia netistä ja kirjoista. Siksi niihin ei nyt äkkiseltään löytynyt linkkejäkään. Jos jotain kiinnostaa jokin muu ohje niin otas yhteyttä, kerron toki! Minimuffinssien ohje oli kyllä maailman helpoin.. Reseptit ovat suhteellisen pienille annosmäärille jos meinaat kokeilla.

 Pikkuväkeä ~ matolla ja sohvilla paljon kivempaa temmeltää!!!

Kutsuttuja oli yhteensä noin 30. Lähetimme tällä kertaa kutsut nykyaikaiseen tyyliin netin kautta. Sukulaisille puhuttiin nähdessä ja lopuksi vielä muistutus tekstarilla. Kutsuvieraat olivat pääasiassa mieheni lapsuuden ystäviä, jotka tulivat viettämään iltaa. Melkein kaikki olivat kauempaa ja jo kutsua suunnitellessa ja tehdessä piti ensin kysellä mikä päivä sopisi parhaiten. Ihan kaikkia en saanut paikalle, mutta suurimman osan. Ja sekös miehelleni olikin ehkä paras lahja että ystävät tulevat paikalle viettämään iltaa ja vaihtamaan kuulumisia. Kauempaa tulleille vieraille hoidin myös yöpymisen ja minulle ja miehelleni vip-tilat asuntoautosta!!:) heh* Vaikka kotimme olikin suhteellisen lähellä niin.. Perhettä ja lähisukulaisia kutsuttiin siis kahvittelemaan ja syömään herkkuja. "Kahvitus" alkoi hiukan ennen kuin ns iltavieraat saapuivat.

Ohjelmaa ei oikeastaan ollut, ilmoitus vain kutsussa että piksut ja pyyhkeet mukaan. Eli ohjelma oli se paljussa "lilluminen" ja saunominen. Mieheni kun ei pidä karaokesta eikä mistään leikkimielisistä leikeistä ja peleistä. Kesken juhlien kyllä pojat kysyivät että missä shakki on joten painelin sen hakemaan. Olisihan se pitänyt arvata että shakki ja pokeri olla pitää. Pokerin kyllä piilotin ja ajattelin että jos ottavat puheeksi niin sitten, mutta onneks ei tarvinut. Kannettavalla soitettiin sit jokaisten omia spotify-listoja!!:) On se heleppoo.

 Illaksi tämä mööpeli täytettiin ja puilla lämmitettiin. :)
 
  Hahahah... Heikkiin ei voi luottaa.. Vanha juttu ja näkyy olevan hyvä läppä edelleen!!!

Tässä osa ystävistä ja keltainen puku päällä istuu "sankari". :D
Luulen ettei mun kannata enempää illasta kuvia näyttää. Saan pian selekää. :) Ei mulla niitä kuvii kyll oikeastaan ees oo. En kerennyt valokuvata yhtään...

No joka tapauksessa, paljon siis pitää ottaa huomioon: juhlapaikka, kutsut / vastauspyynnöt, ruoka-aineallergiat, majoitus, ruokalistat, astiat, kattaukset, leipominen jnejne.. Meidän kutsukortti alkoi: PLEASE SAVE THE DATE FOR THE... Ei kyllä varmaan kukaan mennyt lankaan!!!:)

OIKEASTI PIDÄN VALTAVASTI JÄRJESTELLÄ JUHLIA kuten ehkä olette huomanneet.*** Pidin siis näistäkin, jännitin vain kovin mitä mieltä vieraat ovat!!!:) Naurattaa vieläkin se että ystävät sanoivat "emännällä on kyllä ollut henkisesti ja fyysisesti raskasta". Joka johtui siitä että kaaduin liukkaalle lattialle takamukselleni, kesken juhlien. 

Täs ois näit ohjeit (saakohan niistä ees selvää)Klikatkaa kuvaan, ohjeet suurenee.


Kiitos minua auttaneille!!:)


Tämä emäntä kiittää ja kumartaa, luulen että myös synttärisankari.

3 kommenttia:

  1. Kiitos ja kumarrus tästä postauksesta. Meillä tosiaan sama rulijanssi edessä parin vuoden päästä. Nyt järkkäilen ristiäisiä meidän minimiehelle ja se onneksi ei osaa olla vielä kovinkaan kranttu :)

    VastaaPoista
  2. Oleppas hyvä!! No tuotaa, ei meillä olla niiiiin ranttuja, vähän vain. heh. Mutta ajattelin että oishan se hyvä että ees vähän miellyttäis!!:)

    VastaaPoista
  3. Höhlä, nää ei näy koskaan tuola mun bloggerin etusivulla. :O Onneks se on tossa kirjanmerkeissäkin niin muistaa käydä väliin tarkistaan. :D

    VastaaPoista