lauantai 5. huhtikuuta 2014

Retkellä Jovelassa

Heipsankeikkarallaa!!! Oon taas takaisin kotona tai no ollut jo kohta kaksi päivää. En muuten sitten osannut blogata tabletilla. Netti kyl hiukan tökki koko viikon, käyttäjässä ei vikaa!! :D Viikko vierähti kotoota ja toi parempi puolisko oli kyllä osannut huolehtia kodin siisteydestä ja turvallisuudesta. Pointsit. Olin siis viikon verran auttamassa Jovelan pariskuntaa muuttopuuhissa ja tapiseeraamisessa. Ihanaa päästä oikeasti vanhojen talojen laittoon, kun pitää hiukan miettiä miten asia menee oikealla perinteisellä tavalla ja saada se vielä näyttämään hyvältä. Jovelassa salin seinät laitettiin makulatuuripaperilla. Ensin seinien esiliisteröinti, kuittilistojen laitto ja sen jälkeen makulaturia päälle. Kuittilista kasteltiin pelkällä vedellä ja makulatuuriin Jovelan emäntä keitti itse vehnäjauhoista (pitää muistaa ettei keliaakikko maista tätä hihih) liisterin. Liisteri toimi moitteetta. Seinät saavat myöhemmin maalia pintaansa. Sali muuttui pimeästä ns. varastotilasta silmissä kaunottareksi. Tiedä nyt sitten johtuiko se vaalennuksesta vai itse Jovelan emännän kauniista tavaroista. :) Salissa tapahtuu myöhemminkin lisää remonttia, mutta sillä välin Jovelan pariskunta laittaa tupaa kondikseen ja paljon muuta. Ennen lähtöäni tupaa alettiin jo tyhjentämään ja kaikki salin tavarat saivat luvan väistyä Jovelan isännän ja lattiahiomakoneen tieltä. Luulen että lattia on jo hiottu, senpä voiski kurkistaa Jovelan talopäiväkirjasta.

Oli taas ratkiriemukas viikko vaikkakin suurimmaksi osaksi aika raskas (painavien tavaroiden takia). Vaikka iltoisin väsytti, niin silti meidän piti hihittää yömyöhään saakka. :) Mielestäni oikeinkin onnistunut ja niiiin hauska retki. Puutarhamessukuvat ovat vielä tarkastamatta. Oma saldo jäi muutamaan kukkasiemenpussiin, mutta astelin ulos kuitenkin monenmonituista ideaa rikkaampana. Varsin tyytyväinen siis. Eipä tuota junassa olisikaan viitsinyt juuria raahata mukana "Hei tyttö, sulla roikkuu matkalaukusta juuria?!?" :D

Tänä aamuna herätys oli kummallinen ja hiukan hassu. Naakka pariskunnasta toinen osapuoli koputteli savupiipussa tai hormissa tai missä lie. Ihan kuin se olisi pyrkinyt seinästä läpi. Yritimme kaikkemme että se olisi päässyt ylä tai alakautta pois. Tiedä nyt sitten miten kävi, kun välillä olimme poissa. Oletetaan että naakka rouva tai herra on päässyt pois, koska ääntä ei enää kuulu, eikä näy. Tai sitten siellä on jo pesä (ei vaineskaan). Tarkistettu on ja saunanpesään laitetaan pian tulet. Tais olla rankka päivä naakalla ja vähän meilläkin.

Oikein rattoisaa lauantai illan jatkoa. Meillä on edessä pitkästä aikaa leffamaraton!!!


Mulla on sata lukijaa!!! Huikeeta. Kiitos ihanat.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! :) On muuten tosi outoa katsoa noita vaiheessa otettuja kuvia. Ne tuntuvat kaukaisilta, vaikka sali on ollut nykyisessä kuosissaan vasta pari päivää. Niin nopeasti sitä silmä ja mieli tottuu näkymään. Tänään jatketaan tuvan puolella. Pitää kuoria se leivinuunin pinta ja siistiä pintaa purun jäljiltä muutenkin. Sadepäivä täällä ja sehän tarkoittaa poksuvia puita pönttiksessä, hehkuvaa salilämmitintä ja tusinoittain palavia kynttilöitä :)

    Lokoisaa sunnuntaita sinne Hobsujen kanssa ja kiitos, kiitos kovasti avusta täällä Jovelassa <3

    VastaaPoista
  2. No varmasti tuntuu todella kaukaiselta, kun vauhti on noin päätähuimaavaaa!! Oli ilo olla auttamas. Meillä ei sada vettä, mutta on hyvin harmaa päivä. Pikkaasen tuo aurinko tuolta yrittää pilkistää. Menen vetämään pilven pois auringon edestä. ;) Hihih.

    Muista pitää ajatuksesta kiinni että pian se helpottaa!! Kun saatte suurimmat asiat pois päiväjärjestyksestä ja ryhdytte hyvässä seurassa pääsiäisen viettoon!! Kyl mä luulen et nyt lokoilut jää tältä sunnuntailta, mulla on esimerkiksi tossa tommonen yks laatikko matkahuollosta jota ajattelin alkaa hiukan tutkaileen.. :) Heheee. Ollaan yhdessä ahkeria tänään.

    VastaaPoista