sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kasvihuoneen talvinen ilme

Kuus päivää pois kotoota ja piha näytti kun sille ei olisi minkäänlaisia syyssiivoja koskaan tehtykään. Eilinen kului siis haravanvarressa ja kasvihuonetta siivoillessa. Pakkasyöt olivat puraisseet tomaatteja sen verran että siellä ne roikkuivat katosta nuupahtaneina ja siivoki oli kyl sen mukainen. Yhen pikkuruisen mutta punaisen tomaatin löysin kasvihuoneen lattialta. Hihih. Kasvihuoneen sisus on nyt muutettu (hetkellisesti puutarhakalusteiden varastotilaksi) talvisen tunnelman tuojaksi. Talvella kasvihuoneessa vaan fiilistellään kahvikupposen ja kynttilöiden kera. No näin tein het eilen illalla, paitsi että join sitruunalimonaadia. Ruukut odottavat vielä kukkia mut kyl se menettelee jo noinkin, ellen esim muista käydä ostamassa mitään. ;) Pulloihin ja vanhoihin maljakoihin laitoin omalta pihalta keräämiä kukkia, jotka kuivatin. Kuvat ovat otettu ennen kahdeksaa, noin 15minuutin aikavälillä. Kuinka nopeeta täyspimeys tuleekaan. :) Mut olipa kivaa fiilistellä ja myöhemmin vielä kurkkia ikkunasta valaistua kasvihuoneen aluetta.

Suloinen pikkuruinen kasvarini loistaa ainaski mulle ku naantalin aurinko, puhdistettuna ja himpun verran stailattuna. Voip olla et ku löydän kaapinsyövereistä lisää talvisia juttuja niin kasvari muuttuu vielä vähän (niinkö aina). Sisällä tein sen verran että kesäkammari, jossa olemme nukkuneet oikeasti koko kesän niin muokkasin takaisin takkahuoneeksi ja siirryimme nukkumapuuhiin makuuhuoneeseen. Makkarissa piti laittaa sänky kondikseen, ku siel ei oo ollu ku päiväpeite sängynpäällä, peitot ja kaik jossain omilla teillänsä. Löyty kuitennii sit. Muuten ihan kiva muutos mutta laverilta hyppääminen suoraan jenkkisänkyyn teki kepposet ja nyt selkä on täysin jumissa (HAHA). Täytyy tänään kokeilla jotain kikkaskonstia että huomenna pääsee ylös, ehkä petarin pois ottaminen auttais!?! Jospa nyt vaikka alkais rakentamaan jotain, niin kyl tää täst vertyy, eiku vetryy eiku mikä se sana on. Ääääh hötskyliiiii, opettele kirjottaan. ;)

Kivvaa sunnuntaita teil kaikil. Minä tästä lähen hyppeleen johki, tehkää teki nii!! :D

7 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Meillä kasvari taitaa toimia varastona tämän talven...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Meilläkin on nyt kasvarissa tällä hetkellä jo osa puutarhakalusteista säilytyksessä, mutta niin että vielä mahtuu kulkemaan ja istumaan. Voi myös olla että loputkin puutarhakalusteet menevät pikkuruiseen kasvariin hetkellisesti, sillä pitäisi aloittaa varastossa ja autotallissa remonttipuuhat. Turhaa ees taas kuljettaa niitä. Sitten kun remontit ohi niin saakin jo joulua laittaa kasvihuoneeseen (toivottavasti jo hiukan ennen). :DDD

   Poista
 2. Heh, hyvä että toi mun rippilahjakin on päässy hyötykäyttöön..?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vai onko tuo joku muu samantyylinen? :)

   Poista
  2. Hoksasit. Sun rippilahjahan se!! :) <3 Ruskeiden lasipullojen kanssa se sopii oikein mainiosti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllähän tuolla tunti jos toinenkin tuli vietettyä ihan huomaamattaan, joten kaippa sieltä sitä niinsanottua tunnelmaa hiukan löytyy. :D Hihih. Kiitos Katarooma.

   Poista