keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Makuuhuone juhannuskunnossa~

On siitä jotain hyötyä että yksin lomailee.. Saa siivoilla rauhassa päivät, kun mies on töissä. :) Olenkin tällä viikolla mullistanut oikeastaan jo moneen otteeseen kaikki huoneet. Eli meillähän on siis varmaan juhannussiivot tehty. Vaikken olekaan kaapeja sen enempiä siivoillut, laittanut maton nauhoja suoraan, enkä ikkunoita pessyt (edelleenkään). Olen minä sen verran tyhjennystä tehnyt että muutaman pussin verran ajattelin käydä viemässä vaatteita kierrätyslaatikkoon. Torin reunalle oli ilmestynyt isohko "boxi" jossa luki jotain "kehistymaiden lapsille ja aikuisille puhtaita vaatteita". En edes lukenut sitä kunnolla, koska innostuin jo niin asiasta että lähdin heti kaappeja tyhjentämään. Tosin eilen sitten kuulin, että laatikko oli täynnä. Hmmm. Luulisi että sitäkin tyhjennetään aika ajoin... Niin ja huomautukseksi minun mullistus ei tarkoita kunnollisia suursiivoja, vaan siivoan huoneen, innostun kun se on siisti ja alan tutkimaan kaapeja jne ja kohta huomaan huoneen olevan taas hirveässä kunnossa. Sen jälkeen aloitan taas siivoukset. :)

~Suomalaisiin juhannusperinteisiin kuului aiemmin suursiivous. Juhannuskoristeet ovat olleet pääasiassa kukkia ja lehviä. Pihoille on tehty lehtimajoja ja huoneisiin ripoteltu haavan- ja pihlajanlehtiä.  Portaiden, ovien ja ikkunoiden pieliin oli tapana pystyttää juhannuskoivuja. Koivunoksista myös sidottiin tuoreita vihtoja.~ Teksti napattu wikipediasta

Kävi sitten vain mielessä että jos siivoaa hulluna ja sitten ripottelee huoneisiin haavan ja pihlajanlehtiä niin olikos se siivous ihan turhaa.. Muutenkin, normaalisti silloin kokoontuu joukko ystäviä milloin mihinkin niin.. Onhan se toki kivaa että on siistiä mutta sittenhän sitä heti sotkitaan. Eli täysin turhaa repiä ressiä suursiivouksista. Minulla nyt vain on kerrankin sattunut olemaan aikaa mullistukselle..

Saunavihtoja ehkä haluaisin... Isääääää.. Perinteisesti olemme iskän kanssa hakeneetkin juhannuskoivuja ovien vierustalle, varmaan tänäkin vuonna. Anopilla ja appiukolla on mahtava käydä saunassa, koska siellä on kertalämmitteinen. Ennen olikin tapana viettää juhannusta anoppilassa, jonne kokoontuikin valtavat määrät ystäviä saunomaan ja juhlimaan. Siellä siis lämmitettiin päivällä sauna ja vielä aamuyöstä väki saunoi.. No se oli silloin kun olimme nuoria ja kauniita vielä.. ;D Hih* 

Jokohan olen taas tarpeeksi läärännyt.. Pitäisi kait alkaa tekemään jotain hyödyllistä.. Tänään onkin muutes kiva päivä tiedossa. Menen parturiin siistimään hiuksia. Sille ei varmaan voi mitään että sieltä tullessa on todella hyvällä tuulella, johtuu kenties ylihyvästä ja mukavasta parturista. Kerta toisensa jälkeen muistan hehkuttaa asiaa jossain mediassa. Sen jälkeen kummitus pitää minulle ja meidän perheen muille naispuolisille (koska miehet eivät suostuneet mukaan) rentouttavan päähieronta kurssin. Tämä oli yllätys minulta äidille ja siskoille. 

Sain viestin kurssista näin: 

Rentouttava päähieronta

Yllätä ystäväsi tai kumppanisi uudella taidolla. Koe rentoutuksen ja kosketuksen hyvää tekevä vaikutus! Opettelemme rentouttavan päähieronnan perustekniikan. Hieromme myös niskan, hartiat, korvat ja kasvojen rentoutuspisteitä sekä varpaat. Tule yksin tai kaksin. Sopii myös miehille. Hierontavarusteina oma alusta, peitto, lämpimät vaatteet, villasukat, muistiinpanovälineet ja juotavaa.

Mukava ja rentouttava lomapäivä tiedossa siis!!:) 
  
Vanhat huippuhyvät pussilakanat ja lakanat pääsivät taas käyttöön!!!:)

  
Kummituksilta saatu tuliainen, kirpputorilöytö. 
 Kaunis lisä vielä kukkasista. Kiiiitos!!

 

4 kommenttia:

 1. Hehhee! Pitäisköhän munkin ripotella haavan ja koivun lehtiä pitkin huushollia. Saatais olla poitsun kanssa kyllä kahen koko juhannus, ukkokulta ei meinaan sisälle tulisi, sen verran allerginen kun on ;)

  Kuulostaa vähän mun siivoukselta, kun lopputulos voi olla jopa sekaisempi sen jälkeen kun alkaa kaappeja penkomaan ja se on käynnissä nyt. Pitää viedä kirpparille tavaraa pois jaloista...

  Se on muuten totta, että vanhimmat lakanat on ihanimmat, kun ne on niin pehmeät. Me ei enää oikein muita käytetäkään kuin Kiroileva siili lakanoita (hmmm...tosi sisustukselliset)koska ne on kaikkein pehmoisimmat ja ihanimmat nukkua :)

  Hyvää juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hihi, tuo otsikko kuulostaa pervolta... :D

  VastaaPoista
 3. Mä niin tiesin että joukkoon mahtuu joku joka ajattelee noin... Se olit sinä Belegwen!!!!-:D

  Marika : Ou, teil on tuo onkkelma, meil jos toisin kissan nii kävis samoin!!:)
  Myös teidän perheeseen iloista juhannusta. Kait sitä voi jo toivottaa, onhan tänään torstai. :)

  Merja : sinulle myös tosi kivaa juhannusta!

  VastaaPoista