torstai 26. tammikuuta 2012

Kesäkurpitsamoussaka

Kirjoitin jokin aika sitten ohjeen pinaattilasagnesta ja kävi ilmi että monelle olisi lasagne maistunut. Mutta myös kävi ilmi että moni karttaa hiilareita. Niin löysin tänään tämän ohjeen vanhasta lehdestä. Pitihän sitä kokeilla. Mieheni söi ruokaa ja tokaisi syövänsä melkein-lasagnea. Selvisi hetken kyselyn jälkeen että siksi kun se on ladottu samoin kuin lasagne ja siksi kun siinä on jauhelihaa... :) En voi sanoa etteikö moussaka olisi maistunut lasagnelta joten päätin että tästähän voisi tulla teidän hiilareita-karttavien lasagne. Vai onkohan tässäkin sitten jotain mitä te ette voi syödä.. Hmmm.. No jokatapauksessa, ruoka oli mielestäni hyvää ja helppo tehdä. Ohje niinku mä sen tein.

~kesäkurpitsamoussaka~ 
Gluteeniton, laktoositon
Jauhelihakastike
400g jauhelihaa
400g paseerattua tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
jne mausteita
*Sipuli oli sattunut loppumaan
Munamaito
1dl laktoositonta maitoa
2,5dl laktoositonta maustettua
ruokakermaa (kolmen sipulin)
3 munaa
1/2tl suolaa
Väliin
n.3 kesäkurpitsaa
Pinnalle
Juustoraastetta (lakt.tietty)

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää paseerattu tomaattikastike, 
hienonnetut valkosipulikynnet ja mausteet. Anna kiehua jokunen minuutti.
Yhdistä munamaidon aineet. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa
pitkiksi viipaileksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja 
kesäkurpitsan viipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan,
kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu
munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. 
Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa n.60min
tai kunnes kypsä. Ota uunista, puhalla ja nauti!!!:) 


Tänään siis vahingossa sorruin ylimääräiselle kauppareissulle, ostamaan kesäkurpitsaa!:)
 
Huomenna onkin perjantai... Jipii. 
Ja maailman parhaimman
äidin syntymäpäivät!!! <3  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti