perjantai 12. elokuuta 2011

Viimeisellä kesäloma viikollani olen ollut todella ahkerana, yllätynyt jopa itsekin!!! Harmi siinä vaan on se etten kerennyt sisälle asti tuomaan sitä tarmoa, vaan ulkona taas siivoillut ja rehkinyt... No mutta ompahan pihan ulkorakennukset siistit ja valmis vastaanottamaan tunnelmallisen syksyn!:) Tiedättekö, olin aivan valmis heittämään roskiin jo meidän muutamat ovet ulkoa, jotka olivat edellisen asukkaan jäljiltä, nuoria poikia kun asusti.. Mustia sormenjälkiä siellä täällä, oven väri oli aivan eri mitä sen pitäisi olla. No ajattelin vielä kertaalleen aloittaa ulko-ovien puunauksen ja ensin tunnin pesuaineella pyyhkeillä, ei tulosta.. Ja ajattelin että menkööt ovet jos menevät mutta otan ihmesienen käyttööön. Monta tuntia siinä meni mutta nyt meillä on jo melkein valkoiset ovet, päätin että ne ovat ehkä eriväriset olleetkin alunperin kuin kaarmit!!!:) Eli ihmesieni taas pelasti!!! Jeee.

Muutama päivä sitten vain yhtäkkiseltään aloin pyörittelemään kiviä, sitten hainkin jo lisää kiviä peräkärryllä ja sitten vielä lisää pyöriteltiin... Tein siis kukkapenkkiä, kivikkokukkapenkkiä. Jokin aika sitten laitettiin autonperään liina, pyöräytettiin toinenpää liinasta ruusupenkin ympärille ja vedettiin juurineen kukkapenkistä. Vaikka ruusut ovatkin ihan kivoja mutta en minä välitä niistä niin rehottavina kappaleina, varsinkaan sille ei kuuluvalla paikalla!!:) Niin ja takana näkyy kuunliljapenkki, edessä oli aluksi vain kolme isoa kuun liljaa, nyt niitä on yhteensä (alennusmyynneistä) kahdeksan, joukossa myös keltareunusta ja jotain muutakin.. heh:D kivikkopenkki on vielä vähän kesken, kukat puuttuu, tai siis muutama, kukkia ei vielä ole tässä kuvassa ja pieniä kiviä pitäisi vielä vähän hommata. Mutta katsokaa ero (ruusupenkin/kivikkopenkin) ENNEN ja JÄLKEEN.


Eilen siivotessa ulkona, en löytänyt mitään ikkunanpesuainetta ja painelin pyörällä samantein kauppaan hakemaan. Niin kassalla myyjä sanoi että nämä on sinulle... ????? Anteeks mitä nämä on..??? :DDD Sitten hoksasin että oli ollut puhetta erään alavieskalaisen miehen kanssa kotiseutumuseolla että kun hän arvostaa sitä että on nuoria jotka pitävät ja arvostavat vanhoja huonekaluja ja työkaluja jnejne niin olin saanut häneltä, hmmm, mitä luultavimmin se on vanhan ajan mankeli, näin sain alustavasti selville.. En ole aivan varma ja aijonkin ottaa asiasta enemmän selvää. Seinälle tulevat pääsemään kuhan saan tehtyä kehykset joku päivä, tai sitten kun minulle ei ole mankelia niin otan ne käyttöön... Tai ehkä en;) Mutta kertokaa toki jos teillä on enemmän asiasta tietoa..

Sitten taas sain inspiksen kiertää kotitalolla vähän ulkorakennuksia, tiesin että nämä kyseiset aarteet olivat siellä jossain kun olen niitä ennenkin katsellut.. Löysin. Nämä aarteet menivät vielä autotalliin, A. ne pitää puhdistaa B. mieheni ei vielä tiedä niistä ja repii perperin kun TAAS tuon kotiin jotain tämmöistä C. pitäisi keksiä niille hyvä paikka (semmoinen paikka että voin sanoa että tässähän nämä ovat olleet kokoajan,) ehkä jo pitäisi jonkin sortin vitriini näille hommata mihin kaikki aarteeni mahtuisi!! Laatikko on vanhan ompelukoneen pöydän laatikko, en nyt muista oliko se vanha singeri.. Pöytä hajosi/hajotettiin parisen viikkoa sitten ja pelastin laatikon + jalat (ompelukoneen jalat vielä korjuuksilla.) Sitten on ihanainen pyykkilauta ja pienoinen suloinen puusaavi! Mitäpäs mieltä olette aarteistani? Hyvä saalis vaikka en edes ns kaupoille lähtenyt..


Toissapäivänä kaveri ajeli tampereelta meille päin ja katsokaa mitä sain... Herkullista, mukavaa pitkästä aika syödä "kunnon grilliruokaa." Kyseessä on gluteenittomat lihapiirakat, eilen illalla grillasin ja katsokaa miten hyvältä näyttää... Väliin vielä kaupasta juustonakkeja ja juustoa, loput oman maan satoa.. :)


Oikeen mukavaa perjantaita vain kaikille!! 
Alkaa lomatkin olemaan ohi, 
nautitaan nyt vielä viikonlopusta.

1 kommentti:

  1. Piha on mitä mainioin! Meillä on kans kivikasoja siellä täällä (osa jopa ihan heinien ja sammaleen alla), mutta pääasia on että tiedän niitten olemassa olon. Suunnitelmia on, ehkä ensikesänä joutaa paremmin..
    Melkein Riki Sorsan sanoin: "Aarteet, kaikki ihanat aarteet, minut on jo saaneet...." :D :D

    VastaaPoista