tiistai 27. joulukuuta 2016

Meidän joulu 2016 ♥

Oikeastaan kaikkea vähän kerrallaan -joulu. Ei tullut paniikkia missään muodossa ja sekös vasta ihmeellistä olikin. Minä - hötinätötinä olisin voinut sen taas saada aikaan, mutta päätin että kun aloittaa ajoissa, niin loppu rullaa itsestään. Lopullinen joulun tunnelma tuli päällensä torstai iltana, kun kävimme perheen kanssa JP Leppäluodon joulurauhaa -konsertissa. Enemmänkin olisi voinut kuunnella. Perjantai aamuna menimme ruokaostoksille, eikä sielläkään mitään paniikkia. Kaupassa näkyi tuttuja, juttelin kaikille ja toivotimme toisillemme hyvät joulut.
Oma koti pukeutui rennon ottein jouluun. Joulu saa olla, enkä kerää pois vasta kuin loppiaisena. Jouluaatto aamuna aloin lämmittämään saunaa ja hoksasin että saunan pesu oli jäänyt kokonaan. Ensin ajattelin että olkoot, mutta sitten huomasin kuuraavani saunan lauteita, lämpöisessä saunassa ja vieläpä lauleskellen. Saunan jälkeen menimme lapsuuden kotiin ja laitoimme yhdessä perheen kanssa ruokaa.
Kattaukset tehdään lasten tai oikeastaan NaaNaan kanssa yhteistuumin, eikä ole niin nöpönuukaa jos menee haarukka ja veitsi sekaisin. Jouluiset servetit olivat kuulemma tärkeimpiä. Ihan jokaiseen kattaukseen niitä minulta ei löytynyt, mutta näköjään riitti kun vain oli jotain joita sai laittaa.
Jouluna käy aina niin että kun kattaus on valmis, menee puoli minuuttia ja ruokailu alkaa.
Ei mikään ihme, koska onko parempaa kuin jouluruoka. Ei siis kyllästytä edelleenkään. :)
Joulupukki saapuu meille melkein heti kun kaikki ovat saaneet mahansa täyteen ruokaa. Silti
ne minuutit on niin pitkiä, huhhuh. :) Tänä vuonna mietittiin minkälaisella autolla se joulupukki
saapuu paikalle. Pukki saapui kävellen ja näin jäi arvoitukseksi onko pukilla autoa ollenkaan.
 Tapaninpäivänä sitten ulkoiltiin perheen kanssa. Lumitöitä, potkukelkkojen korjausta ja potkuttelua, mäenlaskua, makkaranpaistoa jne. Kun päivä hämärtyi oli aika siirtyä uusien lautapelien kimppuun. Tai ainakin minä ja serkkutyttö yritettiin, mutta ehkä me jo ens kerralla osataan. Se piirtäminen oli munkin mielestä paljon helpompaa. :)
Tapaninpäivän leikkeihin osallistui tietty myös systerin lumipallokoira! Hoho.
 Tämä se vasta on parhautta kun joulun alla näkee tämmöisiä siellä täällä juoksentelevia tonttuja.
Iloisia lapsukaisia kurkistelemasta puiden ja muiden nurkkien takaa. Tätä jos jotakin tulee ikävä.

Siin suht lyhyesti mein perheen joulu, niin nopsaa se kun taas menikin. Mukava, lämmin ja suhteellisen hellä.
Nähdäänpä taas joulupukki ens vuonna. Ihanaa alkanutta viimeistä viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihana joulu siellä, mutta miten kummassa se meni taas niin nopeasti ohi? Epäreilua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä kivaa. Mutta joo, viuh vaan ja joulu oli ohi! EPÄHEILUA! :) ❤

   Poista
 2. Ihania kuvia teidän joulusta ❤️ Sama minäkin pohdin, miten se joul meni taas kerran niin nopeasti, joskus voisi aika vaan pysähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kun jotain toivoo oikein tosissaan niin sehän voi vaikka tapahtua, kokeillaan siis ens jouluna yhdessä tota ajan pysähtymistä. Eiks je. :D Myös teillä oli oikein ihanan näköinen joulu ❤

   Poista
 3. Ihania lautasia ja voi koiraa lumipalloineen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mein lumipallokoira on ihan hassu! :D :D Kiitos, lautaset on kyl kivoi ja haaveissa on etsiä lisää, kun meitä on tommonen isompi poppoo aina juhlapyhinä syömässä niin..

   Poista