lauantai 17. joulukuuta 2016

Töppöstä toisen eteen ja kohti joulua

Eletään jo yli puolen välin joulukuuta ja aatto on ihan justiinsa. Katosiko aika johonkin? Kun asiaa miettii vähän tarkemmin niin oikeastaan olen tehnyt jo tärkeimmät, huomaamattani. Esimerkiksi paketit on paketoitu, kortit on kirjoitettu ja osa niistä on jo lähetetty. Luulin etten laita paljon rahaa lahjoihin, mutta kyllähän niitä kertyi parilla sadalla. No onhan mulla kyllä aika monta pikkuista joille annan joka joulu jotain ja muutamaa aikuista haluan muistaa myös. Sisarusten kesken emme ole enää pariin vuoteen antaneet mitään, ellei nyt vahingossa satu löytymään jotain just sopivaa. Meillä ei ole lahjojen saanti se juttu, vaan yhdessä olo. Isompia joulusiivoja en varmaan ala tekemään, ehtiihän sitä joulun jälkeenkin. Saunan pesen ja käsittelen uudelleen, sillä se on pitänyt tehdä jo viime vai toissa vuonna. Jääkaappiin ostan uuden valon, koska se paloi. Jos en ehdi sitä pesemään niin olkoot. Joulukuusen haen nyt tänään tai huomenna sisälle, sitten alkaa se pallojen kanssa leikkiminen.. Jee!
Kaikista ihaninta on ne pienet hetket joita kokee koko joulukuun ajan. Tunti vanhusten kanssa joulujuhlassa, tunti lasten joulukirkossa, tunti kummitädin kodin joulun laittoon, yksi paketti joulupuukeräykseen ja vielä on tarkoitus osallistua vähävaraisten jouluruokailun tarjoiluun. Paljon muutakin ihanaa, kaikkea pientä kerrallaan, mutta niin kovin tunteikasta.
Yritän joka kerta olla joulustressaamatta, mutta silti se tulee. Tämmönen hötinätötinä kun oon. Joulun ruokalistat ja ostoslistat on tekemättä. Meillä oli suunnitelma että kirjoitetaan hyvissä ajoin mitä ostetaan ja kuinka paljon, mutta niin vain se on jäänyt. Tarkoitus olisi ettei tänä vuonna tulisi ostettua liikaa ruokaa, vaikka luulen että taas töpeksitään tässä. Mihinkäs sitä kissa karvoistaan pääsisi, eikuuu.. Meitä on aina vähintään 11 ruokailemassa yhtä aikaa, 13 ainakin, eiku ehkä 15 ihanaa ihmistä. No katsotaan jos tänä viikonloppuna kokoonnuttais ja suunniteltais yhdessä joulun menu. Vai mitä systerit?! :) Ei varmaan hirveästi poiketa perinteistä, mutta minä haluaisin isomman kalatarjoilun. Kun vain löytyisi se kalastaja (appiukkooooo!!!) jolta saisi tuoretta kalaa jouluksi. 

No tämä tästä höpinästä, nyt pistän töppöstä toisen eteen, siistiydyn ja lähden jouluruokailemaan ravintolaan (luksusta) jonka jälkeen menen semmoisen söpön pikkuisen pojan 1 vuotis syntymäpäiville. Ihanaa päästä näin joulun alla tapaamaan sukua. Erilainen ja uusi perinne joulun alle, tästähän voitaisiin kehitellä meidän lähisuvun pikkujoulu samalla. Täytyykin ehdottaa. 

Kuvissa mennään kohti joulua, vaikka kelkalla ja hötinätötinän jouluaskeleet. Eikö? :) Moikkamoi ihanat ja tunnelmallista lähestyvää joulua! Mitäs teille? :)

4 kommenttia:

 1. Viimeiset joululajat ostettiin tänään...ei ole eikä toivottavasti tule stressiä..vaikka kova stressaamaan olenkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä mallilla sielläkin. Päätin että se mikä unohtuu, niin on unohtuakseen. Toivotaan siis ettei kummallekaan tule stressiä! <3

   Poista
 2. Meillä on tehty lahjoja aika paljon itse, pääasiassa herkkulahjoja, mutta laitoin juuri blogiini vähän erilaisen DIY-lahjaidiksen, johon piti vähän ostaa ja vähän tehdä itse:) Nyt se puoli on hoidossa ja alkaa muut kohinat, mutta siivouksen osalta aion myös ottaa aikas rennon linjan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehdyt lahjat on aina parhaimpia ja todellakin toi erilainen idea oli tosi kiva! <3 Rento linja kuulostaa oikein hyvältä ja sanotaanko näin että täällä ensin koristellaan ja sitten katsotaan siivotaanko. :)

   Poista