torstai 23. huhtikuuta 2015

Sekalaista settiä!!

Eeeh, en keksinyt kummoista otsikkoa. Oisko pitänyt kirjoittaa että aina sattuu ja tapahtuu ku hötskyli on paikalla tai jotain.. Nooh asian voi ajatella miten haluaa mutta kyllä täällä taas on tapahtunut vähä kaikenlaista, sekalaista settiä ja elämää!!:) Aloitimme viikonloppuna kotitalon vanhan pihapiirin raivaamisen (haikein mielin tosin). Navetta, kuten muutkin rakennukset sortuvat pian. Harmi ettemme ole voineet huolehtia niistä vuosien saatossa, perikunnan kun on niin ei mahdollisuutta.. Eikä tästä sen enempää! Aloitimme kuitenkin sen missä voimme olla jotenkin avuksi, eli karsimme pihaa puilta ja muilta jotka aiheuttavat ainakin haittaa siinä vaiheessa jos pihaa pitää siistiä romahtaneista rakennuksista tms. Ensimmäisenä vastaan tuli puiden kaataminen. Eilen kuulin että isäni oli vaatinut perikuntaa kokoukseen jossa päätetään vanhan talon ja navetan kohtalosta, eli annetaanko sortua vai puretaanko (oletan, sillä en tiedä kokouksen tarkempia säveliä). Tästä lähdettiin liikkeelle.. Kuvat eivät kerro koko totuutta, puita oli paljon ja niitä kasvoi jopa navetan katolla!!!

Vielä jäi paljon työtä joista yksi on vanhan navetan ikkunoiden purku. Mikään ei ois inhottavampaa kuin lasien kerääminen pihapiiristä vielä vuosien jälkeen. Kun on noit skideiki, jotka varmasti lähtee mummun ja pappan pihapiiristä retkeileen metsään ja vanhaan pihapiiriin, niin ei menis sit jalkoihin..
Siinä kun oltiin kaadettu koko päivä puita (minun käskystäni) niin ajattelin auttaa isää saamaan omat puut raktorin kärrystä puuliiteriin (lisää vielä jäi vaikka kuin, mutta sitten seuraavalla kerralla). Meil kyl taitaa olla aina parhaimmat apurit paikalla.. Tämä kuva taitaa kyllä paljastaa että ei me varmaan rehkitykkään niin paljoo, vaan otettiin lunkisti ku apurit teki työn.. Hups :D
Sunnuntaina otin vähän lunkimmin ja aloitin oman pihan haravoimisen.Vanha puutarhajätekomposti saniaisten valtaaman kivikkopensaan takana alkaa tosiaan olemaan niin vanha että päätin hommata pihaan uuden (ja kuten olettaa saattaa niin mulle kierrätetty). Vanha pitäisi purkaa ja uuden jo hain peräkärryllä. On sillä siis aika paljon kokoa joten uusi paikkaki täytyy myös kehitellä. Järkevimmäksi nään (en niinkään kauneimmaksi) kompostin lähemmäksi kasvimaata. Mikä laiskimus. :)
Maanantaina kävimme Oulussa, kulutimme aikaa siskon ollessa lääkärissä. Kruisailimme pitkin poikin, käytiin vähä kierteleen kauppoja ja kirpputoreja, kunnes tuli aika lähteä hakemaan sisko.. Auto ei käynnistynyt!! Aaargghhh. Ensin meni ainakin tunti toista selvittää miten saisimme auton pois Oulusta, sitten mietittiin miten koko konkkaronkka naisia saadaan vielä n.150km päähän.. Ei kiitos kävellen kuitenkaan (junaa halvemmaksi olis tullu autolla haku kotoota.) Eräs parkkipaikan mies yritti antaa autolle virtaa, ei lähtenyt käyntiin. Sen jälkeen saimme apuun hinauskeskuksen yli kaksimetrisen, isokätisen miehen.. Hups, ei se mitään tommosessa työssä täytyykin olla iso että jaksaa nostella yhdellä kädellä autoja. ;) Avunantaja jaksoi hymyillä koko ajan vaikka meillä alkoi olemaan jo sinni loppu, antoi virtaa jollain supermiehenpuusterilla, soitti akkutaloon että pitävät ovensa auki hetken pidenpään ja varasi meille vielä uuden akun. Huuuuuh. :D Kotiin päästiin!! Jee. Ainii, sisko oli napannu kuvan kun kuuntelin viimehetken ohjeita (kaikilla kännykästä akku melkein loppu, autosta akku loppu, ei voinut ladata puhelimia, joten vanhaan tyyliin hinausapu piirsi paperille ohjeet Oulun toisessa päässä sijaitsevalle Akkutalolle) niin huomaatteko yhtäläisyyttä Oulun toripoliisin kanssa.. Jooo'o, meist vois tulla kavereita!! Siis ton toripoliisin kans, ei hinauspalvelun kaa (sori isokäsi!:) nim. samaan aikaan parempipuolisko ilmoitti ettei meidän auto täälä pääsä lähe käyntiin. Huoltoaika varattu, läähpuuh näitten autojen kanssa.

Täytyy tämän tapahtumarikkaan postauksen jälkeen vielä mainita.. Meillä on taas valkoinen maa ja
lisää sataa (sain pyynnön laittaa kuvaa, mutta teen nappaan kuvan vaikka ensi postaukseen!!) Naapuri
kaupungis kuulemma lumiaurat auraa teitä minkä kerkeevät (luin internetistä). Ei siis ollut edellinen
takatalvi se viimeinen, mut en kyllä hetkeekään uskonut etteikö talvi vielä pariin otteeseen meitä
jaksais ilahduttaa. :) Hahaha. Tänään kuitenkii on ton paremman puoliskon synttärit! Josko menis
siis vähän siivoon ennenkuin töistä tuloo kotiin. Onnee rakas (ihan niinkö lukisit joskus mun
blogia). <3 Ja kivaa viikonjatkoo teille kaikille muille...

Kaikki kuvat on sit kännykkäkuvia.. Parasta laatua!! :D

6 kommenttia:

 1. Jopas on talkoot teillä!
  Raivaamista riittää!
  Aurinkoa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä talkoopaikkoja maalta löytyy.. Aina olisi jotain raivattavaa. :DDD

   Samoin aurinkoa viikonloppuunne. <3

   Poista
 2. Hurjaa raivaamista, mutta hyvä puoli siinä, että käden jäljen näke heti.
  Reippaita apulaisia teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä tapauksessa jos kurkistaa vanhan navetan (sortuvan) katon yli tai käy kurkistamassa suoraan navetan taa. :DDD Voih, onneksi kädenjälki näkyy heti sillä sitä raivaamista kyllä riittää!

   Mein pikku apulaiset on kyl aina reippaita, välillä vähän turhankin!! Hihiii. <3 :D

   Poista
 3. No onpas ollut reissu! Mutta onneksi apuja kuitenkin löytyi...
  Täällä tuli myös lunta viime yön ja maa on valkeana. Tylsä juttu, täytyy myöntää:(
  Mutta mukavaa viikonloppua silti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Aina sattuu ja tapahtuu, kun myö ollahan reissussa* :DDDD

   Meille on luvattu jopa 30cm lunta vapuksi, toivottavasti säätiedotus ei nyt olisi oikeassa!!

   Poista