maanantai 21. heinäkuuta 2014

Räpsyjä pihalta

Meillä on ukkostanut kahdeksan päivää putkeen, joten blogikierrokset ovat jääneet hyvin lyhykäisiksi. Vesisateet ja lämmin ilma ovat terhakoittaneet kasvustoa ja innolla oon seurannu sadon kypsymistä. Ehkä sieltä jotain tuleekin! :) Ensimmäinen kuva ukkospilven kierteestä, joka ilmeisesti palaa ja palaa uudelleen meille. Hassua.

Jo kukkinut ruusupioni, josta on alkanut kasvaan tämmöisiä. Saako näistä siemeniä vai?:)
Kasvihuoneessa tomskuja siellä, tomskuja täällä. Tomskuilla on oma viiriki. :)
Suurin osa tomaateista altakasteluruukuissa. Tuntuvat viihtyvän niissä ihan hyvin. Täs ny viel odotetaan tuleeko yhen yhtää tomaattia, kukkia ainaskin tuntuu tulevan/olevan.
Kasvimaa kärsi kylmyydestä, mutta ovat nyt lämpimillä ilmoilla innostuneet.
  Täs kuten ylemmäski kuvas sitruunamelissaa ja tilliä.
Mun pikkupersilja!! Ei niinkään innostunut, mutta jo peukalonpäänkokoinen. ;)
En ole ennen härkäpapua, saati muita papuja kasvattanut. Ainaki pituutta näil on ku ei kuvaan mahdu.
Luulin tekeväni virheen, kun laitoin härkäpavun ja herneen samaan kaulukseen.
Äkkiseltään ny näyttäis et nehän viihtyy keskenään kuten kuva antaa ymmärtää. :)
Porkkanaaa! Ehkä pitäis harventaa? :)
Porkkanan takana kasvaa kehäkukkaa (plus yksi polttarainen).
Kasvaako muiden terassilla tarha-alpia? Meillä se tuntuu viihtyvän pihakeinun alla. :)

Sain eilen ensimmäisen omanmaanmansikan. En mansikkamaalta vaan kukkapenkistä. Laitoin ylijääneet mansikat keväällä kasvamaan uuteen kukkapenkkiin, on kuulemma hyvä peitekasvi siellä. Siitä peitekasvin toimivuudesta en osaa vielä sanoa, mutta hyvähän se on jos sieltä mansuikkaa tulee kuitenkin mansikkamaan lisäksi. Avomaakurkkukin on muuten alkanut kasvaa, mut voipi olla etten kerkee enää kurkkuja saamaan. Vai mitäs ootta mieltä?:) Okkeiii, tää oli ihan tämöinen pikainen kirjoitus, sillä yritän kuluttaa aikaa jotenkin muuten kuin ajattelemalla tunnin päästä alkavaa hammaslääkärireissua. Kuulun siihen kivaan pelkoporukkaan, joten jos kirjoituksesta löytyy virheitä niin pistetään se hammaslääkärin piikkiin. En edes aijo keskittyä kirjotusvirheiden tarkistamiseen, vaan käytän energiani siihen etten pökrää tms. :) Nyt lähen kiertämään pihaa, josko sieltä löytyis taas jotain kivaa ja rentouttavaa. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!

Kokeilin muutes ladata kuvat pitkästä aikaa jpeg-muodossa, eli jos kuvat ovat kovin rakeisia niin se oli nopsa kokeilu se ja siirryn takaisin png-muotoon. :) Olis vaan kovin helppoo tää jiipekkeily. Ihan selvästi laiskiainen iski mullekki kun parempi puolisko aloitti kesäloman tänään.

 

4 kommenttia:

 1. Onpas noi tomaatit ottaneet melkoisen kasvupyrähdyksen sitten juhannuksen! Tää lämpö tekee ihmeitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, enhän mä enää muistanut että näit ne pikkurääpäleet silloin. :) Ootetaan nyt et tuleeko sieltä vielä tomskuaki. :)

   Poista
 2. Kovasti siellä vihertää...oman maan mansikkat ovat parasta kesässä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iloisestihan tuo yllätti itseäkin että sainkuinsainkin jotain vihertämään ja kasvamaan. Meni ensin niin myöhäseen että saimme uuden kasvimaa-alueen tehtyä.. Sitten tuli se kylmäkausi, joten vähän jännitin. Nyt kuitenkin toivon kovasti omanmaansatoa kasvavaksi! Mietein että voisi vielä keretä kokeilemaan retiisiä. Sehän on yksi joka kasvaa nopeasti ja on vielä kaikenlisäksi hyvää. Mansikkaa ei tosin voittanutta!! :)

   Poista