maanantai 27. helmikuuta 2012

Pihakeinu lumenpeitossa

Eilen oli niin kaunis ilma, joten painelin ulos katsastamaan mitä pihallamme on oikeastaan tapahtunut. Puuliiterille menevä polku oli tukkeutunut täysin. Olemme hakeneet puita varastosta muutaman viikon ajan, kurkistamatta edes takapihalle. Terassit olivat täyttyneet ääriään myöten lumesta. Viime kesänä korjaamani pihakeinu oli aivan uppeluksissa, lumen alle peittynyt reppana. :) Joten ei muutako lumilapio kouraan ja lumitöihin. Polkuja sinne, polkuja tänne. Lunta oli yli polvien, ohops. Välillä kävin juomassa lämmintä sisällä ja jatkoin taas. Mieheni kysyi aina että mihin menet? "meen taas tuonne ulos leikkimään". Siinähän sen päivän sai kulutettua. Pakkohan se oikeastaan on koska esimerkiksi huomiselle on luvattu taas uusi lumimyräkkä. Pian pitää kiivetä talon katolle pudottamaan lumet. Siinä taas kovasti hommaa. Sen jälkeen pitää kiertää koko talon ympäri tehden metrin levyinen kulkureitti, "ihan vain varmuuden vuoksi". Onneksi ei mene kauaa enää kun lumet alkavat hiljalleen sulaa. Ihanaa... Tänään tosin niskoissa ja selässä tuntunut tuollainen nakkeleminen mutta sillähän se lähtee millä on tullutkin. :) Mahtavaa hyötyliikuntaa ja vielä kun voimia olisi enemmän niin piha olisi täynnä kivoja pieniä polkuja. Pidän talvesta, kunhan pakkaslukemat pysyisivät siinä max -10 astetta ja lunta max 30 senttiä. Öööh. :D


Tein polun ensin pihakeinulle. Eikä sitäkään voinut tehdä suoraan, piti saada tehdä kivoja mutkia. Noh, suunnitelmissa pihakeinuun jostain talja ja pienen pöydänkin sinne voisi kuljettaa. Pari lyhtyä lisää, vaikka roikkumaan keinusta. Aurinkoisia iltapäiviä. Toki myös niitä lämpeneviä iltoja. Kuumaa juotavaa ja paljon paljon hyvää seuraa. :) Siinä loistava ja rentouttava suunnitelma keväälle. Ainiin, myös viikonloppuna nettikirppis ostokseni saattavat päästä pihakeinun seuraan, mahtuu lisää väkeä. Ah, pitää myös hommata useampi talja. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. Huomisesta lumimyrskystä huolimatta. Pukekaa vaatetta tarpeeksi, elekeekä palelluttako ittiänne. :) 

5 kommenttia:

 1. Onpas siellä lunta oikein urakalla, vaikka niin on kyllä täälläkin! Kyllästyttiin pari päivää sitten kolailemaan pihaa ja tietä jatkuvasti auki, joten mies soitti auraajan. Nyt jaksaa taas hetkenaikaa kolailla itsekseenkin kun suurimmat on poissa :) Onhan meillä tuolla tuo meidän rakas vanha traktorimmekin, mutta kun ei olla raaskittu sitä tuolta lumen alta alkaa etsimään... Pihakeinusta saa kyllä varmasti tunnelmallisen!

  VastaaPoista
 2. Kummitus sanoi...
  Kait sää nyt yhdet päikkärit siinä keinussa nukut. Tulee lapsuusolo, sellanen vaunuissanukkumisolo. Makuupussissa keinuun nukkumaan, aah. Mä odotan, et löytäisin mieluisan keinun ja lumet sulais pois pihasta, ni pääsisin päikkäreille(huokaus).

  VastaaPoista
 3. Oiiiiiiii, oispa makia. :) Mä niin pidän sun ideoista rakas kummitustäti. <3

  Nyt etsitään yhdessä sulle mieluisaa keinua.. Onnistuiskohan kuljetus jos löydän sulle jotain!?!:)

  VastaaPoista
 4. Kummitus sanoi...
  kyllähän nyt yks keinu autolla kulkee, kun on tarpeeksi iso auto :D

  VastaaPoista
 5. Tiätteks, en pääse enää tonne kiikulle. Kun hetkeksi kääntää katseen niin mitäs miehet on saanu sillä aikaa tehtyä. No ainakin täytettyä lumella mun raivaaman alueen, kun eihän kukaan kiikkua käytä talvella. :DDD Nouuu.

  Kummitus, yritin hiillostaa *hih* äiteetäkin myymään oman kiikkunsa siul. Mut ei onnistunut viel. Jatketaan etsimistä. :)

  VastaaPoista