keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hurjat haaveet

Sain Voikukkapelto -blogista hauskan haasteen: "Kerro (ilman materiaalisyyllisyyttä), mitkä 5 tavaraa ostaisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat." Kiitos haasteesta Voikukka. Listasi oli myös minun mieleen.

Vaika tämä onkin hurjista hurjimpien haaveiden ajattelua, en siltikään ehkä osannut tehdä tätä oikein. Enkä selittämättä. Vaikka kuinka ajattelin että mitä jos minulla olisi kaikki rahat niiiin. Noh, ehkä tästä jotain tulee..

1. Saarelle aina kun huvittaa..
Appiukkoni omistaa saarelta pienen kalastaja mökin. Saarella on paljon muitakin kalastajia. Kalastajat saisivat jäädä mökkeihinsä, enkä puuttuisi heidän elämäänsä yhtään. Tietenkin jos asukkaat haluaisivat tekisimme yhteistuumin uudistukset perinteitä kunnioittaen. Minä voisin asustaa majakanvartijoiden komeassa kaksikerroksisessa asuintalossa kesäisin. Köh. Tällaisilla saarilla on yleensä omat periaatteet ja laki. Kesäasukkaaksikaan ei pääse noin vain. Tarvitaan oikeanlainen tausta, esimerkiksi jokin yhteys alkuperäisiin asukkaisiin. Sitähän minulta onneksi löytyisi. 

Saarella jo lapsena.
2. Oma lentäjä
Itse kun en varmaan tohtisi kauheasti ohjata lentokonetta, palkkaisin oman lentäjän. Huippu koneella tietenkin. Saareltakin kun pitäisi pois päästä enkä siellä veneessä kauaa viihdy niin lentokone olisi hyvä vaihtoehto. Kiitorataa saarella ei tietenkään ole, eikä tule. Täytyisi koneen olla sellainen että sillä pääsisi nousemaan ja laskeutumaan suoraan ylös ja alaspäin. Eikä siitä saisi tulla ylimääräisiä ilmavirtauksia, ettei saaren asukkaat kärsisi kalaverkkojensa lentelystä. Tietenkin mieheni voisi hommata myös ajoluvan jotta pääsisimme kahdestaankin ajelemaan silloin kun huvittaa. Kun sitä rahaa on paljon, sitä paljon tuhlaa, nopeaa. Nopeaa pitäisi päästä myös liikenteeseen, kuten siis ostoksille. Niin mieheni ei varmaankaan kovin nopeasti takapuoltaansa penkistä nostaisi ja lähtisi viemään "vaimo kultaa shoppailemaan". :) Siinä tapauksessa se hovikuljettaja oli tärkeä. 
Tupla-pappani. Hän oli varmasti paras lentäjä ikinä. hih*
3. Talviasunto lämpimästä 
Tämä olisi oikeastaan äidille ja isälle. Jo vuonna 2003 vai 2004 äiti sanoi matkallamme että täältä minä ostan oman talviasunnon viimeistään eläkevuosina. Tästä muistaakseni oli kyse, tai voisin ostaa tämän sinulle että mahtuisi myös paljon ystäviä kylään. Tietenkin ostaisin muualtakin piilopirttejä, kuten lapista jne. Sitten voisin tietenkin perustaa yrityksen johon kaikki ihanat läheiset pääsisivät mukaan.. Yritys suunnitelmakin melkein valmis. :)
Täällä oli mukavaa köllötellä aurinkotuoleissa.
4. Suuri remontti kotiin
Sitä varmaan tekisin useamminkin. Lattiat ensimmäisenä vaihtoon. Maalisuti heiluisi ja miehelläni menisi hermot... Mutta onneksi olisi niitä omia asuntoja muuallakin että voisin potkia mieheni ystävineen hermolomalle. :) Ensiksi tekisin remontin loppuun, jonka aloitin ensimmäisenä päivänä kun taloon astelimme. Pihan muutos alkaisi heti lumien sulattua. Liekkö odottaisin edes kevääseen. Kasvihuone isoine ikkunoineen peittäisi yhden nurkan tontiltamme, terassit suurenisivat huomattavasti, kesäkeittiötä yhteen nurkkaan, ihanat aidat tontin reunalle.. Lista jatkuu loputtomiin..

Ensimmäiset minuutit omalla pihalla, omat avaimet tärisevissä käsissä
5. Maalari maalasi..
Rahaa menisi varmaan paljon maaleihin.. Yksityisopetukseen, tai ehkäpä istuisin koulunpenkillä. Voisin opiskella (ehkä nopeutetusti) kaikki mitä olen haaveillut/edelleen haaveilen. Maalari, muurari, seppä, entisöijä, valokuvaaja, sisustussuunnittelija..... Niitä löytyisi paljon. Sitten olisi aikaa maalailla, maalla, merellä ja vaikka siellä taivaalla.


Haastetta piisasi, en kai ole ikinä haaveilla viittä suurta asiaa kerralla. 
Asiahan olisi oikeasti varmaan niin, että remonttimies kävisi tekemässä
 vähän remonttia, auto korjautettaisiin, ehkä myös asuntovaunun jarrut 
ja tietenkin läheisimpiä avustettaisiin. Ehkä vähän herkuteltaisiinkin.
 Tähän haasteeseen tuli kuitenkin vastattua suht pikaisesti, ei mennyt 
kuin reilu viikko ajatella asiaa.. 

Tämä haaste pitäisi jakaa viidelle bloggaajalle. Niin kauan kulutin aikaa 
ajattelemiseen että kaikki tämän on jo tehnyt. Kokeillaan tärppääkö.

Olkaas hyvät. 

Kävisikö kuitenkin niin että kun olisi liikaa rahaa, 
taidotkin ruostuisivat???
 Kaikki kuvat ovat omiani!!!

4 kommenttia: