perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kesä ja ihanat tapahtumat!

Käytiin parisen viikkoa sitten Turussa keskiaikamarkkinoilla. Eikä vain
käyty vaan oltiin vain kolmena päivänä!! :) Tältä siellä näytti:
Makee tapahtuma, menen kyllä toistekin! Mulle olis kyl riittänyt pelkkä tunnelma, mutta matkaan tarttui vahingossa kangasta mekkoa varten (joku taitaa olla vähän hulluna noihin vanhoihin vaatteisiin), pari pussia yrttejä ja yksi kortti.
Nyt vain puuttuu ompelija.. :)
 Netti on täynnä erilaisia tapahtumia mutta ois kiva kun kerättäis kasaan vinkit kesän kivoista tapahtumista tai
tutustumisen arvoisista paikoista tännekin! Olisko ideaa? Jokainen vois kertoa omat suosikkinsa.

Tässä ensimmäinen vinkki, vaikkakin ehkä kovin pienimuotoinen semmoinen: täällä meillä on ollut aikamoinen hulina. Vipinää ja vilskettä koko viikon, kun pihalle pistettiin pystyyn pihakirppis ja samaan aikaan on yrityksen avoimet ovet (tervetuloa!) Kylällä on ollut ruuhkaa kun maanantaista asti on vietetty Alavieska -viikkoa. Jokaiselle päivälle on ollut jotain, perinneruokailua, rompetoria, kyläkierroksia, keppihevoskilpailuita ja paljon muuta. Ruuhkahan syntyy maalla jo kun kahden auton sijaan niitä onkin kolme. :) Huomenna on varmaan kyläläisten viikon kohokohta kun perinteiset markkinat käynnistyy klo 9.00 ja päivä päättyy katutansseihin, mutta nyt mä voisin lähteä katsomaan onkikilpailun päätöstä. Huomiseks toivon että pääsisivät pyörähtämään mäkiautokisoissa, vaikka minä en tällä kertaa kerkeä mukaan.
Ei muutako kivaa ja tapahtumarikasta viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköset markkinat tosiaan, pitääpä ensi kesänä yrittää muistaa. Täällä meillä päin on Isossakyrössä 1700 luvun markkinat elokuussa ja ne on aivan ihanat, paljon käsityöläisiä ja kaikkia vanhoja juttuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit ja kerroit vinkin. Sain samasta tapahtumasta juuri vinkin myös Facen puolella. :) Toivottavasti pääsisin käymään.

   Poista
 2. SAUNAT PANNAAN, SAUNAT PANNAAN!:D Omg mä repeilen täällä vieläkin sille pikkunäytökselle, josta olit näköjään ehtinyt napata kuvankin. Tosi kivaa palata keskareille sun kuvien kautta ja hieno setti sulla noita kuvia onkin postauksessa!

  Nooh, näistä tulevista häppeninkeistähän tietysti pitää mainita aikamatka 1800-luvun arkiseen elämään, eli se Luostarinmäen käsityöläismuseo Turussa, joka itseasiassa on kokonainen museokaupunginosa pelkän museorakennuksen sijaan ja sitten se Apteekkimuseo "toispuoljokkee" Aurajoen rannalla. Pari viikkoa ja sitten on taas HöJoVe Kylttyyrimätkäilyseurue kasassa ja valmiina kohtaamaan uusia (vanhoja) ihanuuksia ;)

  VastaaPoista
 3. Joooo, "saunat pannaan..." se oli kyllä hauska. Mähän olisin jäänyt varmaan katselemaan sitä alkavaa väittelyä pitkäksikin aikaa, mutta se takana oleva ritari sai mun jalat tutisemaan ja piti lähteä jatkamaan matkaa. Hehh, no ei vaiskaan!

  Pieniä väläyksiä näistä kyseisistä aikamatkoista olen jo nähnyt eikä tarvii pitkään odottaa että pääsee paikan päälle tutustumaan. Miten kivaa!

  VastaaPoista