lauantai 16. huhtikuuta 2016

Remppapoikana Jovelassa

Ohhoh kuinka aikaa rientää. Maaliskuun loppupuolella puksuttelin junalla Jovelaan. Eihän nyt tokkiinsa junalla pihalle asti, mutta aika lähelle. Eh, no mennääs pääasiaan. Kävin tosiaan auttamassa ystäviäni Jovelan isäntäparia remontissa. Alkuun suunnittelimme yhdessä hiukan tulevaa remonttia ja seuraavan kerran käydessäni tartuttiin tuumasta toimeen, kuten esim. varasaan ja maalisutiin. :) Olihan se viikko, todella mahtava semmoinen. Ennen kuvia saattaisi löytyä omasta blogistani mutta helpommalla pääsen/pääsette jos ohjaan suoraan Jovelan talopäiväkirja blogiin. Nämät kuvat nappailin juuri ennen kuin lähdin kohti juna-asemaa ja kotiinpaluuta.
Tupaan lähdimme hakemaan kyläkauppamaista tunnelmaa. Toiveena oli että saareke pysyy tuvassa, mutta sitä saa muokata ja siirtää tarvittaessa. Jovelan isäntä oli kerennyt purkaa ruokapöydän takana olevan vanhan istuinlaatikon ja paneloinut seiniä uudelleen. Niiden osalta minulle jäi vain viimeistelyt, joten hiukan heilutin maalisutia ja ennen jalkalistojen laittoa pellavariveen laittoa sekä muuta pientä kivaa.
Saarekkeen paikkaa vaihdettiin ja sen viereen vasemmalla puolella näkyvän paneloinnin taakse siirrettiin tiskiallas. Tiskialtaan viereen tehtiin pieni laskutaso johon isäntäpari voi laittaa, hmmm, kaikkea kivaa kuten ekologiset tiskiaineet jne jne.. :) Tiskiallas sijaitsi ennen näkyvän ikkunan edessä mutta peitti osan alalaidasta.
Ehkä suurin näkyvä muutos oli saarekkeen takana oleva hyllykkö jonka rakensimme tai oikeastaan Jovelan isäntä rakensi siinä kun minä maalailin seinää. Hiukkasen olin rakentamisessa mukana ja annoin hirmuisen hyviä neuvoja. Luulen että talon isäntä taas huokaisi helpotuksesta kun lähdin ideoideni kanssa kotiin. Ai et menes kotia siitä komentelemasta, juu juu! Pruukataan välillä vahingossa vitsailla. :) Kun hyllykkö oli valmis laitoin pensselit heilumaan ja maalasin kauttaaltaan koko hyllykön. Taipui muuten kalkkimaali hienosti myös kuultomaaliksi. Harmikseni joudun tähän kertomaan että kyseistä kalkkimaalia ei enää saa, koska myynti loppui. Just ku päästiin niin kehumaan ja koko talo melkeen maalaamaan.
Son jännää kuulkaa stailata toiselle kun toisella on mielessä jo mitä haluaa, mutta niin vain tästäkin selvittiin mielestäni kunnialla, ehkä vain sata tai kaks kertaa huusin Jovelan emännälle että niiin mihinkäs olit tämän ajatellut laittaa, tai mihin ihmeeseen me nyt nämätkin saadaan. Keittokirjojakin joutui reppana emäntä laittamaan muutaman pois, koska en vain laittanut niitä mihinkään. Hups. :)

Saattaa olla että joku kerta (mahdollisesti jo huomenna) kun menen käymään taas Jovelassa lähtee tuosta kivasta seinätelineestä noi emännän veitset matkaani, tai yksi tai kaksi tai useampi jos löydän. On se Jovelan isäntä vaan sen verran taitava seppä.
Täs ois ny sit se vimonen kuva Jovelan tuvasta enneku lähin. Aurinko paisto niin kivasti ja värit muuttuivat suorastaan herkullisiksi. Jos toi ois oikeesti kyläkauppa niin kyl mä vaan tuolt ostaisin jotain!!
Tässä piirustukset joita piirtelin ennen remppaati-rallallei. Tosin pari panelia lisäsin rempan jälkeen. Hyllyvälit eivät olleet tiedossa koska ne mitoitettiin tuvan astioiden mukaan hyllykköä tehdessä.

Tuli myös testattua perinnetapetin laittoa pinkopahvin päälle. Ihan pikkuisen hirvitti kun yhden tapettirullan saantiin oli mennyt tovi jos toinenkin aikaa. Mitä jos tapiseeraus ei onnistukaan, ajattelin. Onneksi alkukankeuden jälkeen homma lähti luistamaan. Niin kiva siitä tuli että kiikuttelin itteeni ruokapöydän toisella puolella ja ihmettelin kokonaan tapetoitua seinää. Ihan kiva tapetti, joo'o!
Tuvan jälkeen alkoi "vessahuoneen" maalaus. Ensin toinen puolisko valkoiseksi ja toinen harmaaksi. Tämä harmaa taittaa kivasti eri valolla sinisen ja harmaan eri sävyjä. Samalla maalailin kaapin taustankin jotta se istuu yleisilmeeseen ja toimii näkösuojana. Nyt vessahuone ei ole enää vessahuone vaan kunnon monitoimitila.. Pulsaattorikin mahtui sopivasti ja vielä jäi tilaa pyöriä ympyrää. Hitsi, miksihän se Jovelan emäntä kirjoittikaan "vessahuonetta" se kun kuulosti astetta paremmalta. :) 

Nyt kuulkaa loppui sanat kesken, kissa vei kielen, ku oma ukkeli tuolta huutelee makkaran paistoon!! Jeeee, grillauskausi on pian avattu! Ehkä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat (huonoa, hahah) sanaa. :) Kiitos Jovelan isäntäparille että sain olla mukana remontissa ja kiitos myös siitä että seuraavia projekteja jo suunnitellaan!

Koitan joku päivä malttaa hetkeksi aikaa istua koneella ja laittaa kuvia vaikka myös kotoota, muitaki kivoja juttuja on jäänyt välistä, kuten muutamat synttärit jne. Nouuu, mä vaan oon niin surkee tässä nykyään. Mitäänhän täällä kotona ei niinsanotusti ole tapahtunut, mutta haaveissa on vaikka ja mitä! Kevät ainakin on tulollaan, ehkä kasvukaudesta jo aletaan pian kirjottelemaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa teille ihanat!

7 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hienot tuosta tuvasta ja hyyskähuoneesta tuli!
  Oot kyllä kelpo ystävä, kun noin pitkät pätkät olit apuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt Jovelassa kelpaa kokkailla ja hyyskäillä, ihan samaa mieltä olen kanssasi. :) Onhan viikko pitkä aika olla pois kotoota ja kyllä kuule tuntui omat nurkat hyviltä kun palasin kotiin. Kyllä ystäviä auttaa ja muitakin tottakai koska onhan tämä myös työtäni. :)

   Poista
 2. Aamulla kun käy lukemassa iltavillityksen aikana kirjoittamia juttuja niin voin vaan todeta että ounou. Kirjoitusvirheitäki tuolta näkyy löytyvän aika monta. Olkoot. :D Moni teistä on jo kuvat nähneet Jovelan blogissa, mutta laitoin tännekin jos sattuu olemaan niin että jotkut lukijoistani eivät luekaan Jovelaa!!! :)

  VastaaPoista
 3. Miten näyttääkin niin jännältä, kun näkee oman tuvan pikkukuvana omalla lukulistallaan toisen blogissa! Ihan hassun outo fiilis! Ihania kuvia <3 Mä taisin tyhjentää suurimman osan tonne omaan blogiini, mutta niin vaan olit kaivellut uusiakin ihania näytille!

  Muista ottaa nyt mukaan yksi emännänveitsi kun tulet! Pitäähän sulla sellainen olla, kun kohta taas saa taittaa yrttiä ja kukkaa puskista ja tuollaisella emännänveitsellä se sujuu niin mukavasti. Komennetaan sitten yhdessä isäntää tekemään lisää uusia ;D

  Turvallista ajomatkaa! Nähdään illalla <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli vähän niinkuin tarkoituskin yllättää! :)

   Jahas, no kerran luvan ihan sain niin totta ihmeessä otan yhden emännänveitsen! Jippiii.

   Nyt kuule tää lorvikatari heittää vielä tän kahvikupillisen naamariin ja lähtee ajeleen! Illalla nähdään. <3

   Poista
 4. Niin superihana tuo Jovelan uusi keittiö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Toiminnat selkeytyivät myös mielestäni paljon (jopa minä osasin toimia ajattelematta asiaa enempää). :D

   Poista