sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Asuntovaunu talviteloille

Eilen lapsuudenkodissa - kuurausta ja pesua - yltä ja päältä - sisältä sekä ulkoa.
 Ämpäritolkulla vettä - kattila apuna (kauha hukassa, kuka hukkas).
 Ehkä vähän myös itsensä pesua.. Vähän sana ehkä vähän liioiteltua!! :)
 OVI - jonka sain kuin sainkin tehtyä ennen talvea. Ihan itse tein ja olen jopa ylpeä. :)
Ihastelun jälkeen pesut jatkuivat. Tosin menivät muistaakseni toisinpäin, ensi sisältä ja sitten ulkoa.
Kuvat siis väärinpäin, eikö totta. Oho. Pääasia oli et puhdasta tuloo. Oliki aika likasta, siis tosi likaista.
 Ei ole enään linnunkakkaa tms. vaunussa. Kesän saivat asustaa ihan vapaasti,
mutta nyt eläinten avoimet ovet ovat päättyneet!
 Lämmityslaite otettu irti, vain metallikehikko jäljellä (tungettu kaapiin sisälle). Osaiskohan joku
korjata sen?! Ei ole koskaan mun aikana toiminut, eikä enää riitä meikäläisen taidot sen korjaukseen.
 Toivon niin hartaasti että ensi kesänä pääsisin jo vaunulla reissuun. Hajun kartoitus on tänä kesänä saatu niin hyvään päätökseen että ensi kevään pakollinen remontti kohdistuu vain kahteen pätkään seinää, mahdollisesti yhteen. Toki vaihdan kaikki paneelit samanlaiseen materiaaliin. On siinäkin ollut kirvesmies joka tämän korjasi aikanaan, pah. Olisi vain heti pitänyt päätellä että miesten partaveden haju on huonosti korjattua kosteusvauriota. Siitä olen nyt ihan varma, ainaki 80% epäily. Toki toiveissa että vain partavesipullo olisi jäänyt seinän väliin, mutta epäilen. :)
 Asuntovaunun kuivatusta tuikkukynttilöillä. Onnistunee myös näin! Lämpötila huiteli neljässä asteessa kun jatkoin sinnikkäästi pesua, joten kuivatus tuli tarpeeseen. Olisi pitänyt ilmeisesti jäädä itsekin kuivattelemaan, sillä tänään nousi kuume. Lepoa vielä loppu ilta että huomenna ollaan sitten terveenä. Eiköstä juu! :)

Entisenä caravaanari perheen tyttösenä alkaa jo tympäseen ku ei pääse reissuun vaunun kera. Olis jo aika!!! Tiesittekö että nuorena tyttösen olen yhden kesän asustanut asuntovaunussa, kun leirintäalue oli työpaikkani vieressä. Se oli mielenkiintoinen kesä se. Ehkä en kuitenkaan leiriytyisi vielä mihinkään koko kesäksi, ei kausipaikkalaisuutta tähän elämänmenoon ei. Ehkä sitten myöhemmin!

Mitenkäs teillä - joko kesä on pakattu ja lupa talvelle annettu?

6 kommenttia:

 1. Reipasta touhuilua siellä! Ei ole meillä kesä paketissa vielä alkuunkaan. Kaikki on vielä haravoimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on haravoitu mutta edelleen saa haravaan tarttua. Syreenit aloittivat vasta viikko sitten tiputtamaan lehtensä, pikkuhiljaa yksi lehti kerrallaan. Nyt jo tekisi mieli käydä ravistamassa loput että voisi haravoida. Pihlajat ovat myös olleet sitkeitä, viikosta toiseen, ja aina vain. Jos tuloo lumi niin sitten tuloo ja keväällä sitten. En kyllä usko että näin helpolla pääsis... ;D Pitäähän sitä talveen tuloon saakka olla pihatöitä, tulis muuten liian tylsää. Hihih

   Poista
 2. Kaks vaunua pihalla pesty, mutta kuka lupas vielä pestä asu-auton?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no tästä kuumeilusta kun selviän niin ilmeisesti se olen minä joka sen viimeisenkin tuloo peseen. :D Ehkä taisin luvata jo aikaisemmin. Saattaa olla että soitan M-systerin kaveriks. - winkwink jos satut huomaan tän kommentin niin voit varautua asiaan.

   Poista
 3. Hiljalleen on paketoitu, turhaa stressiä vältellen :) Kunhan nyt saataisiin vielä toinenkin puoli peltikatosta valmiiksi niin sitten uskaltaa huokaista! Ja ne lehdet ehtii haravoimaan sitten keväälläkin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhia stressiä vältellen, kuulostaa oikein hyvältä. Onneksi olette saaneet jo puolet tehtyä katosta. Voiton puolella siis. Jipii! Onneksi syksy on ollut erikoinen. Itsehän järjestin pari vuotta sitten tädille marraskuussa vielä rintamamiestalon lattian purun ja uuden rakentamisen, silloin meinasi jo vähän jännittää. Eivät jääneet pelkän kallion päälle talveksi. ;) Lehdet tosiaan kerkeää keväälläkin, nehän on vain ravinnetta. :)

   Poista