keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Sadevedet talteen!

Ei ehkä kovin kaunista mutta toimivaa!! Sain tänään viimein inspiraation muokata sadevesirännejä niin että saan kesän kasteluvedet taivaalta. Tähän hommaan tarvittiin säiliö, idea, rännejä, muoviputkea, harso, narua, a-tikkaat, pari apukättä ja toteutus. Homma saatiin pakettiin pienen pähkäilyn jälkeen ja sopivasti ennen vesisadetta! SE TOIMII! En malttanut pysyä poissa vesisateesta vaan menin vielä vähän siivoamaan välikköä. Tein lautahyllyn irrallisille laudoille ja järjestin heinäseiväsvarastoni.. Hups, niitähän oli kertynyt muutama. Vois vaiks tehä pitkästä aikaa toisen seiväsaidan johonki!! Joku päivä siivoan välikön kunnolla ja laitan kesäkuntoon. Maalisutiaki ehkä vois (pitäis) heiluttaa.. No nyt kuitenki ootetaan vaan et alkais se kesä ja kastelukausi, kerran voin käyttää sadevedet kasvimaan ja kukkapenkkien kasteluun, hei ajatelkaas sitä!! Ei se piene saavi ole riittäny mihinkää.. ;)
 
Pst. ihan sama olisinko laittanut päivällä vesisateessa otetut kuvat vai tos vähän ennen kymmentä otetut, yhtä pimeetä. En malttanut oottaa parempaa ilmaa. Taas nähdään kuinka pienestä (isosta säiliöstä) ihminen voikaan olla iloinen. Kivaa viikonjatkoa..

6 kommenttia:

 1. Mainio idea - kyllä kuumana ja kuivana kautena sadevesi on arvokasta !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä oli todella hyvä idea, vaikka itse säiliö ei ole mitenkään kaunis tällä hetkellä.. :D Tulen varmaan jossain vaiheessa "naamioimaan" sen tuonne välikköön, jätän vain kurkistusaukon että näkee vedenpinnan rajan ja tietty sen et hanasta saa vettä. :) Olen kerännyt sadevedet ämpäreihin, mutta ei siinä joko pysy kaatosateella perässä tai kuivana kautena sitä ei sitten ole enää yhden käyttökerran jälkeen.. Josko tämä toimisi paremmin.

   Poista
 2. Toi on niin hyvä! Meillä on ollut sama suunnitelmissa, mutta tulee vasta sitten kun toi takatanner on saatu tasattua, että sen voi sitten maisemoida. Ei siis tänä vuonna vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottihan meilläkin säiliö inspiraatiota ja toteutusta ehkä sen vuoden verran, eikä me nytkään päästy niin helpolla!! :D Heheh. Ei teilläkään siis hätää ja sitä paitsi hyvinhän teillä toimii ne suuremmat saavitkin jo! Maisemointi/naamiointi on täälläkin suunnitelmissa, mutta katsotaan nyt meneekö se sitten taas seuraavaan vuoteen. Hihih. Onneksi se on tuolla syvennyksessä, johon ei näe kuin kohdalta.

   Poista
 3. Hienot systeemit teit! Taidan parastaa (=omia idea ja tehdä vähän muutoksia) tämän systeemin. Meillä maalla on välillä krooninen vesipula, joten sadevesien talteenotto kyllä on enemmän kuin kannattavaa! Mistäs sinä tuon säiliön hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä versio on piilossa syvennyksessä niin sen "hienoutta" ei nähdä, mutta tarkoitus olisi jossain vaiheessa ns. naamioida säiliö niin että vaikka syvennykseen katsoo niin se ei olisi niin silmiinpistävä. :) Ehdottomasti kannattaa tehdä sadevesikerääjä varsinkin jos on vesipulaa. Näitä löytää torista ja muista myyntipalstoista myynnistä elintarvikesäiliön tai vesisäiliön nimellä, eivätkä ole hinnaltaan kovin kalliita. Onhan toki olemassa hienoja sadevedenkerääjiä, tynnyreistä modernimpaan versioon.. Jopa asuntomessuilla näin todella siistit ränneihin asennettavat kerääjät. :)

   Poista