lauantai 19. maaliskuuta 2011

YhestoistaViikko

Kovasti täällä odottelen tulevaa kevättä ja kesää. Koskaan ennen en ole omaa pihaa laittanut, en kukkia, en kasvimaata.. Mitä nyt lapsena kotonakotona tehtiin kun käskettiin, niin ja onhan meillä nyt ollut navettakin jossa oli ihan oikeita eläimiäkin. :) Nyt on kuitenki oma piha, iso piha. Odotan niin lumien sulamista ja kaiken uuden opettelua. Tiiän että oon surkee kukkien kasvattaja, mutta ajatukset on kovasti puutarhanhoidossa ja jopa porkkanan kasvatuksessa. pienehkö kasvimaa puisilla reunuksilla ja kukkapenkkejä on pihalla valmiina, mutta koska muutimme taloon syksyllä en oo nähnyt pihaa kukkivana enkä oikeastaan edes vihertävänä. Löysin talon ympärystöltä ennen lumen tuloja kukkaruukkuja jne. Mitä kaikkea pihalta vielä löytääkään, myös puuliiterissä ja autotallissa on monta nurkkaa tutkimatta.Pienehkö ongelma on siinä etten ole kerennyt (jokseenkin myös unohtanut asian, sillon kun olis ollu aikaa) tutkia aihetta etten tiiä olisko pitäny jo jotain alkaa kasvattamaan etukäteen sisällä pikkuruukuissa jne. Muiden ihmisten blogeja kovasti kyllä ihastellut, kuinka kaikki on jo "kyntänyt maan ja porkkanat on jo kohta valmiina." hihih. Aijon kyllä ottaa puutarha kirjan kauniiseen käteeni ja yrittää opetella puutarhanhoitoa. Vinkkejä otan kyllä mielelläni vastaan. Vielä en siis tiiä mitä aijon kasvattaa mutta sen tiiän että aijon kesämekossa tanssahdella Helinä-keijun lailla pihalla (vai oliko se peikko.) Nurmikon leikkuuta en vielä edes mieti, koska siitä tulee aikaa vievää, alkuun sen kuitenkin ajattelen ja teen uutuuden viehätyksen voimalla.

Tällä viikolla olen käynyt pulkkamäessä ja makkaran paistossa, niinku lupailin. Valitsin ensimmäiseen laskukertaan kymmenestä pulkasta, liukurista ja rattikelkasta turvallisimman. Huonostihan siinä kuitenkin kävi kun vauhtiin pääsin, hyppyrin kautta otin ilmalentoa suoraan "takamukselleni" ja omaksuin pienehkön mustelman. Siitähän ainaki tietää että on ollut hauskaa. Ehkä myös muillakin..


Tällä viikolla on ollut paljon muitakin iloisia asioita mm. hyvä ystävä ja hänen pieni tyttönsä Iina kävi tutustumassa meidän taloon, tapasinkin Iinan ensi kertaa. Niin ja leivän leivontaa äitin kanssa jonka seurauksena löysin vanhoja valokuvia joiden olemassa olosta en tiennyt.


                                                         Aurinkoista viikonloppua kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti