keskiviikko 18. syyskuuta 2013

voihan juuri ja avogrillauspaikka


Eilen oli mahtava syksyinen ilma ulkona. Aloitin pihatyöt innoissani heti aamusta. Meidän piha on kenties 'kasattu' kaiken kiven ja roskan päälle, sillä aina kun lyöt lapion maahan se kilahtaa kiveen tai juureen. Näin ollen kaivoin lapion ja isot puutarhasakset esille ja aloitin kaivuu hommat. Kaadettujen puiden juuria ja kantoja on paljon (osan olen kaivanut tänä kesänä omin voimin pois) ja neljän pensaan istuttamiseen meni todella kauan aikaa, sillä jokainen kuoppa oli yllätys yllätys täynnä juuria. Voihan juuri! Silti vielä pitkälti iltapäivällä viiden aikoihin ja sormet hellänä huomasin repiväni pitkin pihaa juuria ja täyttäväni kuoppia ylijäämämullalla. Neljä pensasta on nyt istutettu, mutta sitäki siistimpää on se että sain meidän avogrillauspaikan valmiiksi. Tämän kuopan kaivuussa tein "historiallisia" löytöjä. Kivien ja muun roinan lisäksi maasta löytyi oletettavasti koiran kettinki. Koira on varmaan kaivanut itse kuopan kettingille, liekö päättänyt olla olematta siinä enää. ;) Heh. Moni voi kauhistella kaivonrengasta grillauspaikkana, mutta minä pidän! Tähän viereen vielä muutama lyhty roikkumaan ja rakentaa kansi niin voin talvellakin avotulessa grillata makkaraa. Mikäs sen kivempaa!!! Ensi vuonna sitten mietitään poistetaanko grillausalueen ympäriltä nurtsi ja laitetaan joku esim kivetys tms.

Aa, toi parempi puolisko vähän säikäytti mut eilen.. Heräsin ennen kahdeksaa ja kattoin viereen nii siinä toinen nukkuu onnellisena. Herätin hänet paniikissa, että olet töistä myöhässä. Kettu vie, vierustoveri alko nauraan ja sanoi että on kivaa olla lomalla. Waat, on sit pitänyt salassa multa koko asian. No ei me reissuun lähtä paitsi mä Habitareen, sillä saaneen kossinnulikka e-eiku parempi puolisko viettää lomapäivänsä koulutehtävien parissa. :)

Eilen nauratti hiukan myös, kun naapuri oli sortsit jalassa ulkona ja mulla oli taas aika paljo vaatetta, pipo, hanskat ja huivikin kaulassa.. Nooh, taidan taas pukea vähän lisää vaatetta ja painella ulos tekemään töitä. Kivvaa keskiviikon jatkoa teil. 

Pst, huomasin että kasvihuoneen viiri repsottaa ihan missä sattuu.. ;)

8 kommenttia:

 1. Avogrillauspaikka! Ooooh, oispa meilläkin mahdollisuus sellaiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teil on siel joku kiva paikka lähellä missä voisitte grillata avotulella makkaraa myös talvella. :) Jos ei, niin keksikäää.. Te ootte niin kekseliäitä. Hihih

   Poista
 2. Tuo on kiva!

  Meillä on vanhassa paikalla samanlainen, ja tykkäsin siitä ihan hirveesti. Nyt suunnitellaan, että mökille rehataan tuollanen talven aikana, kesälläkun sitä ei sinne saa vietyä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä ootin tätä melkeen koko kesän ja nyt sen sain tehtyä. Jeee. Vielä on kehitteillä joku ritilä, et vois grillata muutenkin kun makkaratikunnokasta. ;)

   Nään jo kun Mia (eiku Mikki) pyörittää talvella jäitä pitkin kaivonrengasta. :D Eh, hmmm, hihih.

   Poista
 3. Meilläkin on ollut tuommoset useammassakin kodissa ja kiva on! Nyt tässä nykyisessä kodissa ei taida tulla kyseeseen :( Me paistettiin kyllä lättyjäki välillä, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollut ennen, koska vanhempien metsässä olemme aina paistaneet talvella mäenlaskun yhteydessä makkaraa. Mutta nyt voin paistaa sitä omassa pihassakin.. :) Mietinnässä tosiaan on joku ritilä tms, mihin pystyisi esimerkiksi sen muurikan laittaan. Sit saatas meki lättyjä. ;)

   Poista
 4. Ollaanko me samalla maaperällä? Jovelassakin on meinaan ainoastaan kiviä ja juuria mullan alla. Tosin on niitä maan päälläkin. Suorittelen Nurajev-maisia loikkia ja taivutuksia pitkin pihaa joka viikonloppu, kun jalka jää johonkin niistä kiinni. Niin, ja sellaista pihaa on vasta valtavan kiva harata. Ainakin itse onnistun aina saamaan sen haran piikkipään johonkin juurakkorisuun kiinni siten, että liikkeen estyessä yllttäen haran varsi kopahtaa otsaan. ;D Vaan loikkien, kompuroiden ja puulla päähän hakaten on sinun maasi käännettävä, sanoo muinaisnykyaikainen Jovelan sananlaskukin. Semmottistahan se on.

  Musta toi grillipaikan betonirengas on just bueno ja suunnitteilla on ihan presiis samma homma Jovelaan. Siinä voi nääs myös polttaa turvallisemmin niitä maasta kaivettuja juuria ja muutakin roskaa makkaratsillailujen lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, no sehän voi olla mahdollista että tormuutetaan samalla jollailai samalla maaperällä. ;) Noi Nurajev-maiset loikat kuulostaa erittäin tutulta. Tänä kesänä on ehkä jäänyt eniten mieleen ruohonleikkaus ja pieneen kiveen törmäys josta seurasi valtava loikka väärinpäin tontin reunustaa kiertävän ojan yli kunnan puistoalueelle. Se oli varmaan makee loikka, uskon niin.. Jos joku näki minut niin luulee varmaan trapetsitaileijaks vähintään! Öööh, tarinaa täs taas aloin kertoileen. Oon kerännyt niitä maanpäällä olevia kiviä (ja allaki olevia) pihan nurkkaukseen jossa kasvaa naapurin suuren männyn alla saniaisia. Ne tykkää olla keskenään ja siellä on tilaa laajentaa kivikkoaluetta, mikäli/koska joo ja kun aina jaksan kantaa sinne yhden kiven.

   Jee, tykkään kans tosta betonirenkaasta. Meillä taajama-alueella ei saa polttaa roskia omassa pihassa, eikä edes kulottaa. Mutta saatan sinne heitellä käpyjä aina sillon tällön (salaa, eiku) sytykkeinä. Heh..

   Poista