torstai 26. helmikuuta 2015

Gluteeniton veriohukainen





Ooohlalaa!! Varmaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen söimme eilen veriohukaisia, tai siis plättyjä kuten tää tättärää tuppaa sanomaan! Gluteenittomana ei kaupasta löydy ohukaisia, joten ne vaan on jäänyt pois ruokavaliosta. Harvemmin näitä kyllä enään olen kenenkään nähnyt tekevän tai ainakaan puhuvan tehneensä, mutta nytku tuli vahingos vastaan niin en voinu olla hihkumatta asiasta niin kauaa (menipä kauan) että kaupan pakastealtaasta lähti yksi pullo testaukseen. Ohje löytyy kyllä pullonkyljestä, mutta laitan teille gluteenittomaksi muunneltun version.

Veriohukaiset/lätyt - gluteeniton, laktoositon

5dl naudan verta (löytyy pakastealtaista)
5dl vettä (käy myös vissy tai lakt.maito)
2-3dl Viljatuotteen gluteeniton tummaa jauhoseosta
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1,5tl suolaa (en muista kuin paljon laitettiin)
vähän valkopippuria
meiramia tai rakuunaa (me ei käytetty)
laktoositonta voita, latk.margariinia tai öljyä

1. Sekoita vereen jauhot ja neste,
anna seoksen turvota.
2. Hienonna sipuli ja ruskista
paistorasvassa tai rypsiöljyssä.
3. Lisää sipuli, mausteet ja
kananmunat taikinaan.
4. Paista veriohukkaiset pannulla
molemmilta puolilta.

Tee koepaistos "koekakku" ja maista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Tarjoile puolukkahillon kanssa!!! :D

Ai että kuulkaas oli syrämmellistä ruokaa! Viimeinen kuva on huonolaatuinen, mutta oli ihan pakko laittaa tänne kun sattui ihan vahingossa tulemaan sydämen mallinen pala haarukkaan. <3 Ihan vissisti tullaan tekeen pian uudestaan veriplättyjä ja sit voiski tehä pikkusia ohukaisia pannulla. Nyt oli muka niin kiire maistaan miltäs ne oikeen maistuikaan niin ei muka joutanut! Tekeekö kukaan enään näitä itse, vai onko se vaan niin helppoa ostaa kaupasta valmiita?

Kivaa ja herkullista torstaita kaikille!

7 kommenttia:

  1. Juuri söin viimmesen ja vois vaikka paistaa heti lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiiiiiii, se toinen pullo on kyllä mun!!! Tolleen sielä vaan napsitaan salaa eikä jätetä toiselle olleskaan. Oot sie aika kettu. ;D

      Poista
    2. Haha, mähän huijasin ku kirjotin tuolla että yksi pullo tuli ostettua kokeiluun. Sä ostit yhden ja mä toisen, niin eihän se ollut ku puolihuijaus. :D

      Poista
  2. Nam nam. maistuis varmaan mullekkin... Ja ite tehhyt jauhemaksapihvit <3 Nälkääää!!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm, eipä ole tullut kokeiltua jauhemaksapihvienkään tekoa sitten... :D Jooo reseptipostauksissa tuppaa olemaan huonopuolensa, tuloo aina nälkä!

      Poista
  3. Oho, aika villiä! Tai siis en edes muista, milloin itse olisin viimeksi syönyt verilettuja. Ei ole oikeastaan käynyt edes mielessä. Hmm, pitäisiköhän sitä uskaltaa vähän laajentaa repertuaaria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö, ollaan aika villejä!! Oo säki. Hehhh. Kun sain idean, mietein onko tää nyt ihan hullua mut sit muistin että niinhän sitä ollaan aina ennenki tehty.. Mä päätin pikkuhiljaa laajentaa tätä omaa repertuaaria. Aloitin myös viikottaisen ruokalistan kirjoittamisen ja siinä pitäisi pysyä!! Harjoitus tekee mestarin. Otetaan vastaan hyviä reseptejä ja tietty niitä villiruokii mistä kirjotikki. Sielähän se villiruoka kirjaimellisesti sit on. :)

      Poista