torstai 5. syyskuuta 2013

Pottua pöytään

Tämän vuotinen potunnosto tapahtui paria päivää ennen normaalia, sillä viikonloppuna me kaikki ollaan juhlissa (mikäli sikäli nyt kaikki tervehtyy pikaiseennnn, ollaan me). On se niin makeeta ku on innokkaita pikkusia, et parin vuoden päästä mein ei tartte enää olla tässä jo kohta 30 vuotta kestäneessä potturumpassa mukana. Haha. No ehkei kuitenkaa, sitähän tekee jo ihan tottuneesti. Pojat istu vuoronperään raktorin kyytillä ja tarkkaili pappan työtä, lentääkö pottu vai ei. Traktorin päästyä päähän, alkoi kilpa kuka kerää eniten pottuja ämpäriin. Tais Eepe voittaa ku mä karkailin välillä, hmmm kun näin jotain mielenkiintoisempaa (kuten maitokärryt). :D Pottua on taas paria eri lajiketta useampi useampi laatikko, valmiina tulevalle talvelle.
Hymyä sanoi täti tättärää kuvaaja. Tosi kaunista. hehehe :) <3 

Lapsuuden kodin maan perunat on parhaita. Kasvoiko teillä tänä kesänä oma pottu?

4 kommenttia:

 1. Niimpä, lapsuuden kodin perunat ovat parhaita, mekin ollaan syöty Puuhkapellon mummun ja pappan pottuja, nam! omia ei (vielä) ollu! Ehkä jo ens kesänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekki oon haaveillu kokeilevani kuinka omassa pihassa pottu kasvaa. Ei se olisi kuitenkaan yhtä hyvää. :) Luulen vain että sitten kokeiluun suaattaa päästä kasvusäkit.

   Toinen asia mistä haaveilen on se että saisin ison ison kasvimaan pihaan, se vaan vaatii (jo tän kesän ahertamisen lisäks) aika paljon vielä työtä + sit koko alueen aitaamisen. Täällä keskustassa kun näit eläimii juoksentelee, jotka ihan kiusallaki istuu mun kasvulaatikoissa ja virnuilee. Heheh. :)

   Poista
 2. Kasvaa pihapellossa pottua koko talveksi. Muuta perunaa en kyllä juuri söisikään. Muistan kun joskus mentiin lentäen Lappiin hiihtolomalle emmekä silloin sentään jaksaneet ottaa omia pottuja mukaan, vaikka vuokramökkiin mentiinkin. Kyllä olivat lapset järkyttyneitä, kun maistoivat kaupan perunaa - ihan kuin koulun perunoita kuulemma... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu että teillä potut riittää koko talveksi. Meidän perunoiden määrä on laskenut vuosien saatossa niin (ja perhekoko kasvanut) ettei omat perunat riitä ihan koko talveksi. Mutta olemme ostaneet aina lisää lähellä olevalta perunankasvattajalta joka tuo sitä meille sitten itse aina suoraan kellariin. Näin ollen ei tule syötyä kyllä kaupan perunoita kovin usein. *Lapsien suusta se totuus tulee. :)

   Poista