torstai 19. heinäkuuta 2012

Mansikkaa ja muuta~

Aloitetaan siitä muusta. Se on nimittäin eilisen ja tämänpäivän hauskin puheenaihe. Ei olisi jos se olisi osunut meidän pihaan. ;) Nimittäin taivaalta tullut meteori. Sen on moni nähnyt. Huhu kertoo myös meteorin laskeutumispaikan lähellä olleiden asukkaiden luulleen pommitusten alkaneen ja hyökänneet lattialle makaamaan. Niin kova on ollut meteli. Yksi tuttava luuli nähneensä palavan lentokoneen taivaalla, mutta hetken tiirattuaan totesi ettei se olekaan onneksi lentokone vaan liekehtivä pallo. Sitten se oli kadonnut. Jätti asian siihen, enempää huomiota herättämättä tilasi mansikkamyyjältä litran mansikoita. Toinen tuttu oli luullut että lähellä oleva halli räjähti. Oli mennyt sisälle kokeilemaan että tuleeko hanasta enää lämmintä vettä. Oli tullut niin tieten hän unohti asian sen-siliän-tien ja meni jatkamaan puutarhatöitä. No tässä vain osa.. Itsehän olin silloin tyytyväisenä sohvalla pötköttelemässä. Havahduin paukaukseen ja kysyin mieheltä että mikähän toiki oli. Mies totes vaan ettei kuullu mitään ku istu koneella kuulokkeet päässä. Kurkistin ulos, ei näkynyt mitään tulin hölmöläisenä sisälle. Ois toki voinu kurkistaa oikeesti taivaalle, kurkistin siis vain autokatokseen niin eihän sieltä mihinkää ees nää. Aina mä missaan kaiken. :) Näitä juttuja on ollut nyt hauska kuunnella. Välistä juttu on tietty levinny käsistä ihan totaalisesti. Mietein että jos itse olisin nähnyt sen olisin ehkä vain tosiaan todennut olevani sevonnut lopullisesti.. Vai olisinkohan alottanut metelöinnin niin että kaikki varmasti olisi kiinnittänyt huomion siihen. Entä olisko tullu mieleen niinku elokuvis, et mitenhän meidän käy nyt.. Hah nojooo. Oikeastihan täällä nyt on varmaan etsinnät käynnissä. Tai miten tän nyt ymmärtää. Luin siitä äsken täältä ja täältä. Ooo, luvassa löytäjälle pieni palkkio. Tulisko must rikas. Hmmm. Ei pikkusiivulla varmaan miksikään tuu. Jaksaisinko kantaa aarteen piiloon jos se oliski monen kymmenen kilonen. ;) Nii ja ku hirvikärpäsiäki on jo nähty. Kuka hullu tuonne mehtään enää menee. Hirvikärpäset tähän aikaan jo??:o hö. Heiiii juttu levis taas käsistä. Kylläpä oliki taas hauskaa. 

Mennäämpä siihen oikiaan asiaan, maukkaampaan.. Mansikkaan. Namskis. Tänään töistä tullessa pöydällä odotti viiden kilon mansikkalaatikko. Nyt on sormenpäät punaisena ja suupielet. Söin mansikoita perkatesa, perkauksen jälkeen jäätelön kans ja sitten vielä heti perään mansikkakakkua vanhempieni luona. Mansikka-humala? Haittaakse?:) Löysin yhden tekstin: "Perkaus käy kätevästi haarukkaa apuna käyttäen. Ota mansikka vasempaan käteen, haarukka oikeaan. Pistä haarukan piikit aivan kannen alle (ei sivuttain), tue peukalolla päältä ja kiepauta. Voit perata......" Tä, ei sitä haarukalla voi. Oikee konsti on käyttää vanhaa kunnon sorsakosken veistä. Se on ihan paras kaikkeen. Ennenku tästä tulee taistelutanner palkkioineen ja veitsineen niin poistun paikalta. Moi.
 Ainiin. Meidän iso kanto kasvattaa metsämansikkaa. Pikkumansukoita tulee paljon!:)2 kommenttia:

  1. Meteoriitti!! Huh huh, kaikkea sitä :) Itse olin paikalla todistamassa kun 15.4.2007 taivaalla näkyi upea vihertävä valopallo. Myöhemmin kuulin uutisista, että kyseessä oli meteoriitti :)

    VastaaPoista
  2. Niin.. Kaikkia sitä!!:) Oli juttua lehdessä myöhemmin viikolla että helsingistä asti ovat tutkijat tai harrastelijat tulleet etsimään meteoria. :)

    Olisihan se voinut olla hienoa nähdä kyseinen tulipallo. Sinä varmasti muistat sen näkemäsi palleron kauan. :)

    VastaaPoista