sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Juurilla(ko)...~

Olimme eilen juhlistamassa äidin puolen suvun kenties vanhimpia. Juhliin kuului seurustelun lisäksi suvun historiaan tutustumista. Juhlat olivatkin järjestetty isovanhempien mukaan kotiseudulle. Oli mukava ja mielenkiintoinen päivä. Kiitos kai kuuluu järjestäjille ja juhlaväelle. Suvun historian kertojalle pisteet siitä ettei tietääkseni kukaan kuorsannut tunnin aikana ja nauruakin piisasi. :) Soveimme että saan joskus lisää kuvamateriaalia. Kaikkea kun en kerennyt kuvaamaan. Tässä nyt ensin kuvia juhlapaikan ympäristöstä..Vanhat kuvat ovat siis kaikki ihan tavalliseen talonpoikaissukuun kuuluvilta, menneiltä ajoilta. Osa kuvien henkilöistä tietenkin vielä 'menossa mukana'. :) Oli myös ilo kuulla sukumme ns. julkkiksista kuten myös aatelissukuun kuulumisesta. Varsinkin juhlan nuorimmat kuunteli tämmöistäkin kerrontaa hassua kyllä todella innolla. Mutta empäs kerro teille näistä 'salaisuuksista' sen enempiä.. Hihih*. Jos nyt joku sukututkia lukee tämän, voi hänellä käydä mielessä että voi miten kirjoitettua.. Saahan sitä historiaa esittää kera pienen huumorin, ainakin hyvällä maulla. Olin eilen myös kuulevinani että varsinkin meidän suvussa näitä tarinan kertojia riittää. Huumorilla höystettyjä tarinoitakin.. ;) Sehän kyllä pitää paikkaansa nimittäin todella hyvä esimerkki parhaista tarinan kertojista oli ehdottomasti meidän rakas Matti pappamme. ♥ 
Onko vasemmassa alakuvassa pieni tyttö meidän NaaNaa?:) Tämä on jo toinen kerta kun olen löytänyt meidän pikku pörröpään vanhoista valokuvista. Siis jo kolme täysin samannäköistä pientä lasta. Kenties ovat sukulaisia keskenään... :)

~~~

Tämän kirjoituksen loppuun on tieten hyvä jakaa mietteeni uudesta blogista. Nimittäin vaikka kirjoittelenkin mitä sun sattuu tänne, eivätkä aiheet pysy yhdessä saati kolmessa eri kategoriassa. Olisi hassua laittaa tänne esimerkiksi juttua esim. vanhasta museosta tai purkutuomion saaneesta, tarinan jättäneestä talosta. Olen aika paljon kuvannut vanhoja rakennuksia ja esineitä. Kiertänyt yksityisten ihmisten luona ja julkisissa tapahtumissa kuuntelemassa tarinoita eletystä elämästä. Jotka minua jollainlailla kiinnostaa... Niin mietein että olisikohan paikallaan tehdä erikseen blogi niille vanhoille hyville ajoille tai ei välttämättä niinkään hyville. Historiaan kun mahtuu paljon kaikenlaista. Olen siis miettinyt asiaa, mutta en tiedä olisiko kiinnostuneita ihmisiä.. Saisinko haukut jos alkaisin laittamaan kuvia tänne (jokaiselta olen yleensä kyllä luvan saanut). Se että ne tekstit olisi varmasti samaan tyyliin huumorilla kirjoitettuja ku nytki. Oikeinkirjoitus on mitä sattuu, ajatukset hyppii jo edellista tekstiä kirjoittaessa jo seuraavaan ja se näkyy yleensä kirjoitusvirheinä. Mutta miksikäs muuttaisin tekstiäni ja ajatuksiani.. Ainiin ja sitten vielä on ne valokuvat. Ne kun eivät ole ammattilaisen ottamia saati sitten edes hitusenkaan hyviä.. Mut onks sil väliä. Ajatus uudesta 'vanhasta blogista' kiinnostaisi. Mikähän sen nimi voisi olla... Onko teistä kivoista lukijoista joku 'hurahtanut' historian asioihin, muihinkin kuin hienoihin huonekaluihin.. Olenko vähän omituinen <-- tuohon nyt ei tarvitse varmaan edes vastata.. Hihhihiiii.

Jos nyt jätän tämän lörpöttelyn ja menisin tekemään vaikka jotain hyödyllistä. Kuten esimerkiksi siivoamaan. Kun kävi niin että aamupäivän 'siivousaika' meni kuunnellessa paikallisen vanhan meijerin työntekijöiden tarinoita. Entisajan työskentelystä meijerillä...

~~~

4 kommenttia:

 1. mites ois höttiäisen "VANHAHTAVIA" höpötelmiä, se vois sisältää historiaa ja vanhoja kuvia

  VastaaPoista
 2. Vanhahtavia höpötelmiä~~

  Hmmm... Aika kiva. :)

  Pitää tässä vielä vähän funtsii ajatusta, tekisinkö sen blogin vai en.. Oishan se ihan kiva sellastaki testaa. Eihän siinä mitään menetä. Eikö?!:)

  VastaaPoista
 3. Go Hexu go!! Nimim... en ole saanut sitä ensimmäistäkään blogia tehtyä ;) -Minde-

  VastaaPoista
 4. Kiitti Minde <3

  Sul taitaa olla parempi syy siihen... :)

  VastaaPoista