lauantai 29. lokakuuta 2011

HALLOWEEN

Halloween "All Hallows' Eve" eli pyhäinpäivän aatto.

Halloween pohjautuu kelttiläisten kulttuurien syksyllä, maanviljelyskauden lopussa vietettyyn vanhan uuden vuoden ja sadonkorjuun juhlaan, samhainiin. Kelttien uskomusten mukaan tämän maailman ja yliluonnollisen maailman väliset rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa. Ja henget saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen. Sen vuoksi juhlan aikana poltettiin kokkotulia asutusten ympäristössä. Tulien uskottiin antavan suojaa henkien hyökkäyksiä vastaan. 

Suomessa vastaava juhla oli kekri. Vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa. "Sielunpäivän iltana eli kekri-iltana naapurit kutsuivat toisiaan vieraiksi, lihaa syötiin, viinaa juotiin ja yönvalvojaisia pidettiin. Painittiin ja veisata völlötettiin.

wikipedia antoi taas tämän loistavan tiedon. 

Tänä vuonna meidän kotona ei juhlita halloweeniä kuten aikaisempina vuosina. Kynttilöitä kyllä kävin laittamassa ulos "kokkotulina" ja saunaan voin viedä saavillisen vettä, jotta henget saavat rauhassa kylpeä. Mutta ensin saunon minä!:) Tässä kuvia herkullisista juhlista ja ruuista edellis tai toissa vuodelta!!:) Hauskaa halloweenia.Happy halloween!!!


4 kommenttia:

 1. Mä en voi ikinä unohtaa niitä sun "maatuneita sormi"-nakkeja xD
  Mä en oo ikinä ollu missään Halloween-bileissä. Sillon ku MINÄ olin nuori, ei sellasia vietetty ees ;D

  VastaaPoista
 2. No täytyy myöntää, niistä sai pahan maun suuhun kun ajatteli että pilaantuneita, katkottuja sormia.... Normaalilta nakiltahan ne maistui mutta silti!!!! ;D Kaikkea saa aikaa pienellä värjäyksellä ja ällöttävällä näöllä. :D Se kerta oli kun tein pöytään tarjottavaa ja tiesin että osa pitää heittää roskiin.. :)

  VastaaPoista
 3. Hui kun mein eeli on ollu pelot... eiku pieni joskus...??!! On muutes ihan Nii:n näkönen tuossa kuvassa.. :D

  VastaaPoista
 4. On muutes pikku jäpällä pieni halloween uhrikin käden vieressä, liekkö tallasi sen.. ;D hihih* On kyl tosiaan aika Nii:n näköinen.

  VastaaPoista