perjantai 28. lokakuuta 2011

Aikaa sinulle

Tuoksuvaa kahvia, aamuauringon valoa, aikaa istuskella ja miettiä elämän tarkoitusta - keskellä työviikkoa. Kuulostaako utopistiselta? Sen ei tarvitse olla. Viikonlopun vapauttavaa tunnetta voi jatkaa olemalla itselleen hivenen lempeämpi. Jos kalenteri pullistelee menoja, omalle ajalle kannattaa asettaa tiukemmat rajat. Jokaiseen päivään on yksinkertaisesti mahduttava edes pieni hetki itselle. Tavaksi voi ottaa vaikkapa kahden verkkaisen arkiaamiaisen nauttimisen kuukaudessa. Jokaisen työviikon päätteeksi kannattaa raivata tilaa yhdelle ylellisyydelle. Oli se sitten elokuvailta, hieronta, leivoskahvit tai kävelylenkki ystävän kanssa. Useimmiten asiat eivät ole niin tärkeitä kuin miltä vaikuttavat. On luovuttava siitä, mitä ei todella tarvitse, kuten tylsästä harrastuksesta, kuluttavasta ihmissuhteesta tai turhasta pelosta. Riittää, että tekee parhaansa ja muistaa sanat: olet kyllin hyvä juuri tuollaisena. Aivot toimivat paremmin, kun ne saavat huilata. Työpäivän lomassa kannattaa pitää tarpeeksi taukoja, venytellä ja käydä ulkona hengittämässä raikasta ilmaa. Ilta on hyvä päättää puolen tunnin hiljaisuuteen: kun sulkee television ja tietokoneen, saa paremmin unen päästä kiinni. 

 Tekstin nappasin päivällä kahvitunnilla lukemasta yhteishyvästä.


Kynttilät, kukat ja hyvä ruoka. Muista myös musiikki, saunominen ja villasukat. Eiköhän pyritä välillä omaan aikaan, pieneen ylellisyyteen. Nautitaan ja rentoudutaan nyt alkuun ainakin tämä viikonloppu!!

2 kommenttia:

  1. Hah, ei mulla ainakaan ole unentulosta puutetta, vaikka lähden suoraan nukkumaan suljettuani telkkarin ja kannettavan :P Tosin johtuisko se siitä, et joka aamu pitää herätä ennen kuutta?!

    VastaaPoista
  2. Jokaisella omat rytminsä tietenkin. Minä kun olen yökukkuja, niin valvoisin aina yömyöhään tai oikeastaan valvonkin. Arkenakin, vaikka kello herättää tosiaan jo ennen kuutta!!

    Mutta muistahhan Outi, pieni hetki omaa aikaa, tekee varmasti hyvää välillä!:)

    VastaaPoista