maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukuun kolmas viikonloppu

Heippahei, viikonloppu meni sujahtaen ja blogini "päivittäinen" kirjoittaminen ei käynytkään mielessä. Ihania pieniä joulukiireitä pitää.. Ei mitään ylitsepääsemätöntä hätää ole, sillä joulutontun tehtävät pakettien osalta ovat melko valmiina. Muutama maalaustyö pitänee hoitaa vielä, mutta niistäpä ei enempää täällä.. Joku pian voi lukea tätä!!:) Hihih. Kävimme eilen ihanalla Puuhkalan kotiseutumuseon alueella, joulupolulla. Suurimmat jonot olivat joulupukin ja joulupostin luo. Joulupukki vastaanotti joulutoiveet joko sanoin tai kirjeitse, sieltähän ne toiveet varmasti menivät perille siis. Meillä lapset kuitenkin olivat tehneet päätöksen että joulutoivekirjeet viedään mummun ja papan riihelle, sieltä joulupukin apulaiset ne sitten hakee. Pitäisiköhän minunkin kokeilla taas viedä oma kirje riiheen, ihan niinkö lapsenakin teimme. Joulupolulla on aina paljon väkeä liikenteessä, mikä tuo lapsillekin lisäjännityksen. Jokaisen nurkan takana on joku tonttu tai jopa eläin odottamassa ja kertomassa omanlaistaan tarinaa. Nähtiinhän siellä karhu kuusen alla nukkumassa, saunatonttu saunomassa ja paljon muuta jännittävää. Ainiin ja ihka oikea Petteripunakuono, sekä Täyttä elämää blogin Hannele. Vähän poikkesi asiasta, mutta kivaa joulun aikaa teille! :) Puuhkalan kotiseutumuseon alueella monta monituista rakennusta, joista talojen lisäksi niihin kuuluu mm. savusauna, luhtiaitta, viljamakasiini, riihi, navetta, maitolaituri jne.. :) Eilen saimme lukea viljamakasiinin tontusta, riihitontusta ja monesta muusta tontusta. Riihitontusta piti lukea toiseenkin kertaan, kun oletettavasti riihitontulle joulutoivekirjeet ovat menossa. Jokaisen suljetun oven vieressä oli lappu minkälainen tonttu siellä asustaa. Ikkunoista kurkistaessa näimme leipuritontun, villasukkaa tekevän tontun, joululahjoja paketoivia tonttuja ja paljon muuta kivaa. Polku oli jännittävä ja samalla mieteimme olemmekohan olleet yhtä kilttejä kuin edellisvuosina vai jopa kiltempiä. Hihih. :)

Ihana joulupolku, josta tuli kyllä joulumieli kaikille.

Oikein kivaa alkanutta viikkoa. Mitenkäs muuten teidän joulumielenne?:)

Pst. eipäs ole enää pitkästi jouluun.

 

2 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma kuvista päätellen! Minäkin kävin lasten kans Oulussa Ainolan puistossa joulupolulla. Sielläkin oli kiva tunnelma, mutta tällanen vanha pihapiiri jotenkin sopii aiheeseen niiiin mukavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mare. :) Olisi kiva käydä myös Ainolan puistossa joulupolulla joskus, ehkä tulenkin ensi vuonna teidän matkaan. Vanhassa pihapiirissä on kyllä sitä jotain, joka tuo itsessään jo hyvälle tuulelle. Parastahan tässä kuitenkin on aina lasten pieni jännitys tontuista. :)

      Poista