maanantai 19. maaliskuuta 2012

Viihdytään pihalla~

Tässä kirppisostokseni joka osottautukin yllättävän kivaksi ja monipuoliseksi. Töitten jälkeen istuskelin autokatoksessa, lumisateelta suojassa, kahvikupponen kourassa ja katselin kesäisiä kuvia Viihdytään pihalla kirjasta. Tässä kirjassa on kyllä tosi kivoja ideoita, monikäyttöiseen pihaan. Meidän piha kun on aika suuri ja puoltakaan pihasta ei käytetä, muutako ruohonleikkuuseen. Talven olen pyöritellyt suuria ajatuksia pihamme (ja talkooporukan) päänmenoksi. Tietenkin kun vain rahat, aika ja työkokemus riittäisi niin saisin niistä suurista ajatuksista jotain käyttöön. Eikä kannatakkaan luopua suunnitelmasta suuremmasta terassista. Enkä varsinkaan halua ajatella ettenkö saisi kasvi/aurinkohuonetta rakennettua, jo olemassa olevista vanhoista isoista ikkunoista. Pienellä tytöllä isot haaveet taas!!:) Kirjassa on listattu vaikeustasot ja tarvikkeet, kuvitettu työvaiheet jne.. Tuota aika kohtaa en viitsi edes alkaa katselemaan, koska en siihen pääse kuitenkaan. Näen kivan perhosen ja lähden juoksemaan sen perään kamera kourassa... Jooooo. :)


Ulkoilmakattaukset, jipii. Vaikken niitä monesti viime kesänä kokenutkaan.. Kirjassa lukee näin "Jokaisessa pihassa täytyy voida aterioida.." Niin totta. "Käytännöllisen terassin lisäksi hieman kauemmas talosta voi rakentaa vapaamuotoisemman ruokailupaikan rentoja piknikaterioita varten.." Piknikit omalla pihalla, tahtoo jo! (Jooo, piknikkialue suunnitteilla hiekkalaatikon päälle. Heheh* toteutuu vuonna..) Kirjassa on ohjeet helppoon piknikkoriin. :) Kattaus ohjeet ovat myös helppoja ja nopeita "vaatimattomalla nauhalla kimpuksi solmitut laventelinoksat ovat hyväntuoksuinen ja viehättävä lautasliinankoriste."


Rentoutuminen ja lepo pihalla osiossa parasta on "vaatimatonkin kotipuutarha tarjoaa pakopaikan arjen kiireeltä ja vaatimuksilta." Löytyy ohjeet helppoon riippumattoon, riippuvaan kansituoliin jne. Toki minulla riippumatto on jota en sitten saanut laitettua mihinkään viime kesänä. Korjataan sekin tilanne. Koristeet ja valot, tyylikkäitä kasveja, kasvien istutusmalleja, luonnonkukkia, perennaniittyjä. Tosi kiva vihannestynnyri (ensimmäinen kuva) "kasvihuoneessa tynnyriin voi istuttaa monia erilaisia kasveja.."


Unohtamatta leikki osiota. "Ulkona leikkiminen on tärkeä osa lapsen kehitystä.." Koskettaa siis mua. Riippuvasta majasta lastenjuhliin.. Tänään näköjään voisin jatkaa kirjoittamista loputtomiin. Kukaan siitä ei varmaan ymmärtänyt mitään, koska kirja sai niin ajatukset lentämäään. :) Jatkan lukemista ja haaveiluja myöhemmin, sillä kaikki tänään hoidettavat asiat on vielä tekemättä. Yllätys. Ruokakin on hmmm vielä kaupassa....

4 kommenttia:

 1. laita riippuva kansituoli narukiikun paikalle tai mahtuuhan siihen kaksikin...

  VastaaPoista
 2. Loistava idea. Täytyykin alkaa miettimään venymistä "verstaalle". Kiitos anonyymi vinkistä. :))))))

  VastaaPoista
 3. Puutarhanlaittoa pitäisi täälläkin jatkaa nyt kevään koittaessa.

  Ainakin taas uutta kasvitilausta aion laittaa jo tänään eteenpäin...On sitä pihaa vaan niin kiva suunnitella :)

  VastaaPoista
 4. Ai, eipä ole käynyt mielessä (edes lehtiä lukiessa) että voisi laittaa kasvitilauksia tulemaan.. Ehkä kuitenkin alan pian kiertämään puutarhoja. Onhan niissäkin kiva piipahdella!!:)

  Mietein että pitäisikö alkaa piirtämään pihaa. Tehdä aivan pihasuunnitelma, jotta pysyy mukana suunnittelmissani.

  VastaaPoista