keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Höden joulu ~ hyvää joulua

Huomasin tulleeni haastetuksi jouluisin kysymyksin ja päätin vastata jouluhaasteeseen näin jouluaattona. Ihana ystäväni Jovelan Emäntä haluaa kuulla mitä tämä tonttu tättärää on mieltä joulusta. Kyllä vaan oli niin ihanat vastaukset Jovelassa ja Jovelan emännän haastajalla että mitähän tähän nyt osaa enää edes vastata. Joulupukin kuuma linja kuuluu taustalla, joten eiköhän me teille jotain kivaa jouluista stooria saada aikaan. :) Haasteessa kyseltiin vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

Ai minäkö muka en uskoisi kaikkeen, minä olen jopa alkanut uskomaan että voisin olla oikeanelämän Helinä-keiju tai oikean joulupukin jouluapulainen. Jonain vuonna siitä taisinkin kirjoitella, mutta oman jouluisen fiiliksen saan oikeasti siitä että saan auttaa muita joulunlaitossa. Joululahjojen miettiminen muiden kanssa ja salaa joulupaketteja kärräilen pitkin maita ja mantuja. Joulusiivojen auttamisessa, edes yhden huoneen siivoaminen tuo jo parempaa mieltä. Koristeiden esille laitossa ja yleensä vielä olen entisöinyt joitain huonekaluja ennen joulua muille että saavat uutta ilmettä jouluun. Olen käynyt mummulla laittamassa joulua, vanhempieni luona tehnyt joulusiivoja, etsinyt joulukoristeita ja auttanut jouluostoksissa, jopa Jovelan talolla pyörähdin jouluisia somisteita ripustamassa ja hiukan sitä kuuluisaksi tullutta mööpelivalssaamista harrastimme. Jouluisien paikkojen kiertäminen, mistä niitä joulutonttuja löytyy lisää on myös mieluista. Heiiii kamoon kukapa nyt ei uskoisi että joulupukkia ja tonttuja ei olis olemassa. Miettikää, jos ette jaksa miettiä kurkatkaapa tätä niin ootta varmasti eri mieltä TONTUT viimeinen niitti on aina tämä uutinen "kun joulupukki matkaan jo käy" KLIK. Illalla joulupukki tulee meillekkin, kukahan jännittää eniten (minä!!!!) 

Joulussa ajatus on tärkeintä, läheisten ja muidenkin auttaminen, hyvän mielen luominen! Minä teen sen auttamalla muita parhaimman mukaan, usein myös luon jouluntunnelmaa kertomalla joulusta, joulutontuista ja joulupukista lapsille myös aikuisillekin. Paremmalle puoliskolle en kuitenkaan tuputa tonttujuttuja (empä vissiin, ku pompin koko joulukuun kuin yks tonttu konsanaan) sillä kymmenen vuoden kokemuksella en ole vieläkään onnistunut saamaan häntä pitämään joulusta. Jonain päivänä vielä siinä onnistun, en luovuta ikinä!!! <3

Rullaluisteleva joulunalle on lapsuudestani, se on paras joulukoristeeni vuodesta toiseen.
 2. Kirjoititko joulupukille?

En ole tänä vuonna kirjoittanut joulupukille, mutta yleensä sen olen tehnyt. Jos en paperille niin sähköisessä muodossa ja viime tinkaan, ettei sitä kerkeä joulutontut enään hakemaan. Minähän en oikeasti tarvitse mitään vaikka oikeasti tarvitsisin vaikka mitä, pääasia on se että tiedän lasten kirjoittaneen joulupukille, vieneen sen riihelle ja sieltä kirjeen kadonneen. Riihitonttu sen on vienyt!! Mekin veimme lapsena joulupukin kirjeet riihelle ja sieltä ne olivat aina kadonneet. Jos nyt en väärin muista niin välillä olisimme laittaneet kirjeet uuninpangolle (vai oliko se joku muu kirje?) Jos nyt kirjoittaisin joulupukille, kirjoittaisin varmaan lämpimistä ajatuksista, sillä vilukissaa on paleltanut koko talven. Lämpimät ajatukset saavat olla nimenomaan sitä lämmintä ajatusta, ei niinkään materiaa vaikka kyllä se aito villapusero lämmittäis. Ei ole mitään väliä vaikka läppäri meni rikki, puhelin on alkanut tilttaileen, kamera tarvitsisi päivitystä, kotona pitäisi tehdä remonttia jne, niin kaikkia näitä asioita voi miettiä sitten myöhemminkin. :)

Makuuhuoneemme joulu ja aito vanha villapusero! :)
3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?

Kinkku on joulupöydän kunkku. Mä oon kyllä niin perso joulukinkulle, vaikka eilen ruokakaupassa kattelin poikkeuksellisesti kalkkunaa (en ostanut). Vaikka tilanne olisi se etten sais kinkkua syödä, niin kinkun on oltava pöydässä. Syömme, itseasiassa kohtapuoliin lähdemme vanhempieni luo syömään ja joka vuosi teemmekin niin että yhteistuumin ostamme jouluruoat jotta pääsemme koko perhe nauttimaan joululounasta. Joka vuotiseen perinteeseen kuuluu myös käydä ainakin anoppilassa kahvittelemassa. Meidän keittiö on täytetty joulunaposteluista, sillä joulupyhinä lapsuuden ystävät tulevat kotopuoleen viettämään joulua ja jossain vaiheessa ne tupsahtavat meille, syömään jotain muuta kuin joulukinkkua!

 Tämä tättärää tonttu kiersi yöllä kuvaamassa kotia, hihiii!
2 litraa blossaa saa varmasti paremmankin puoliskon edes hitusen joulufiilikselle. Täytyy vaan muistaa täyttää lasia aina välillä. <3 Hihhiii hyvä yritys ainakin.
4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto.

EI OLE NOLOJA JOULULAHJOJA!!! <3 


5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan?

Yläpuolen kuvassa kaikki on kaapinperällä, mutta siitä hyvin pian pois lähteviä. Hihii. :) Olen ihan varmasti saanut joskus jonkun lahjan joka on jäänyt kaapinperälle ja vielä käyttämättä mutta ei nyt tule mieleen että mitä ja milloin. Meillä oli lapsuus ja nuoruus lahjojen suhteen runsas, semmoinen että vanhempien iso olohuone täyttyi joululahjoista, niitä oli ihan valtavasti. Ainakin nykyään se tuntuu siltä, sillä jos nykyään saa edes pienen halauksen, se tuntuu ihanalta lahjalta.6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Yleensä koristelen sillä mitä vastaan tulee, tai mitä löytyy perheestä, mitä kukaan muu ei laita kuuseensa. Tänä vuonna mentiin aika perinteisellä mutta runsaalla tyylillä. Kaapista löytyi oransseja, ruskeita, vihreitä, kultaisia, punaisia jne kuusenpalloja, vanhoilla pelastetuilla kuusenkoristeilla, karkkikepeillä ja valoilla. Rakastan kuusen koristelua ja huomasinkin istuvani parina iltana kuusen vieressä lisäilemässä joulukoristeita. Tänä vuonna tein myös joulukuusenmaton itse huovasta.


7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?

No aina niitä joulukukkasia kaupassa ihastelen, mutta en sitten raaski ostaa. Jätän toisille! Yleensä kyllä on että tuon paremmanpuoliskon ystävät kun tulevat käymään (huom miespuoliset) niin tuovat mukanaan jouluisen asetelman. Yllätyn siitä iloisesti, mutta sitäkään en odota tänä vuonna. Tiedä edes ovatko tulossa kyläilemään, mutta oletan. Joulukukkien sijaan mä ostan joulusukkia, jos vaan nään vanhoja ihania niin ne kuuluu meille, vaikka meillä ei ole edes paikkaa mihin laittaa. Itselleni tärkein joulusukka on se minkä olen lapsena saanut ja sen kaveriksi samaa sarjaa löysin toisen, nyt meille on kummallekin oma ja pari pientä lisäksi. Harvoin niihin mitään tulee, mutta se tunnelmahan on taas tärkein. :)

Eipäs mulla ollutkaan kuvaa joulusukista takan reunalla, mutta siellä ne on ja parempi puolisko ei oo huomannu että sen joulusukassa ompi jotain pientä ilmestynyt yöaikaan.

Oikein ihanaa joulua kaikille, nauttikaa ja muistakaa läheisiänne edes halauksella. Rakkaudella Höde4 kommenttia:

 1. Ihania joulutunnelmia ja -mietteitä! Rauhallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 2. Todella söpösti sisustettu keittiö teillä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompa kiva että mein keittiö on sunki mielestä vähä söpö.. <3 Kiitos kivasta kommentista Marika! :)

   Poista