keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pihatalkoot ja kasvimaa

Mä oon niiiin onnellinen kun sain niin ahkeria ystäviä viikonloppuna pihatalkoisiini. Aika on nyt ollut niin kortilla, etten millään olisi saanut yksin (enkä edes paremman puoliskon auttaessa) kasvimaa-aluetta laitettua. Ainakaan ennen istutus aikoja! :) Alunperin suunnitelmani oli tehdä kasvimaa kokonaan kierrätysmateriaaleista. Toisesta kuvasta näette suunnitellun materiaalin. Olin haalinut vanhoja rullakoita joista olisin rälläköimällä saanut hienon aidan. Kröhöm, joskus suunnitelmat eivät mene niinkuin pitäisi ja tällä kertaa (joka onkin melkein ensimmäinen kerta) toi mein parempi puolisko pisti hanttiin. Meidän pihalle ei kuulemma vanhoista rullakoista tehdä aitaa, se on rumannäköinen. Tämä päätös tuli siis siinä vaiheessa kun oli jo nurmikerros kaivettu pois ja ensimmäinen raktorikuormallinen soraa kipattu pihaan. Suotakoon hänelle kerrankin se mahdollisuus että saa itse päättää. Itte hää sen aitamateriaalin sit sai hakeekki. Hihih. Okei, no musta vaan olis ollut hauska kokeilla miltä se olisi näyttänyt, mutta keksin niille kyllä parempaakin tekemistä! Itteasias kekseinki jo. :D Aimoannos kuvia viikonlopun talkoilta ja pari viimeistä sunnuntain touhuilultaki! Viikonloppuna aurinko helli (voiko sanoa helliä) talkoolaisia ja sunnuntainakin päivän ulkona olon jälkeen tuntui että aurinkohalvaus on lähellä. Mutta kaikki tämä oli mielestäni vaivan arvoista, sillä mä oon niiin happy!Täs kuvaa just ennen talkooväen saapumista. yäk.. :D Kaamee vanha kasvulava koki purkutuomion. Näyttää siltä että tämä tättärää on komentanut poikia "suoraan linjat.." Kamerani oli
käytössä kaikilla, joten kuvat olivat minullekin yllätyksenä mitä sieltä löytyy. Hassuja.
Riski äitee kaataa yksin sorakuorman kärrystä. ;)
Jippii, tää pomppi riemusta kun sai lavakaulukset jo tohon pisteeseen.
Jos tutkeitte aikasemmin pihasuunnitelmaani, niin tarkoituksenahan oli kokeilla vanhaa pyöräpolkua hiukan isomman kulkuneuvon käyttössä. Se toimii, sittenkin! Etupihalta raktorilla kulkeminen kun ei oikeen onnistu. :) 
Kävi kyllä niinki että raktori uppos multakuormineen suht pehmeeseen pihaan!! Ei se haittaa, sillä multaa
jäi yli ja sitä levitettiin pihaan. Kovin kuoppaiseen pihaan. Pst. huomasitteks kolme kuskia ratkorissa. ;)
Meillä pienetki halus välttämättä auttaa. Ei niit saanu pois tuolt vaiks kui yritti. Ihhihiii, ootta ihan hassuja.
Paljon oli siis pieniä ja vähän isompiaki talkoolaisia! Mutta missäs mä oon..?:D
 
Kuka on kiivennyt mun puuhun?;) Eepen ilme kyl kertoo sen, mitä mäki aattelen tästä kaikesta avusta!
Tässä mun ikioma kasvimaa. Portit vielä puuttuu, mutta väliaikaisratkasu toimii mainiosti nyt. Eiks oo tosi söpö!!? Kasvimaan vieressä on vielä yks pitkä mansikkapenkki. Marjapensaat laitan ku kerkeen..
Kiitos vielä kaikille auttaneille! Kattokee ny, mä voin istuskel joko aidan sisäl tai ulkona ja ihmetellä kasvukautta. Välillä vähä kastellakki istutuksia, ehkä.. :)

Mä niiin tykkään! Viikonloppu meni täysin ulkohommissa ja aurinkohalvaus oli lähellä!!
Taimet siirtyivät kasvihuoneeseen ja kasvimaallekin olen laittanut jo jotain pientä kivaa.
On niiiin kodikasta jo, että voi että! Hei äitee, tule pois sieltä saavista. ;)

Koko ajan siis pihalla tapahtuu, niin varmasti monen muunkin. Laitan lisää täs lisää kuvii
kunhan vaan.. Jooh. :D Maanantainen ukkosmyräkkä ja vesisateet sai aikaan luonnossa
ihmeitä. Muutaki ku meidän pihan mutavyöryn. Puut vihertää, nurmi vihertää, kaikkialla
vihertää!! Vihertää vihertää vihertää!! Hei huomasitteks mikä oli postauksen käytetyin
sana? Niin ihanaa, niin ilonen, niiin kiitollinen, niin onnellinen.. No niin niin!! :D

Kivaa ja kesäistä viikon jatkoa teil! :D

18 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen yrttimaa!! Sitä saa niin paljon enemmän aikaan, kun on porukkaa auttamassa :)
  Mäkin saa omani valmiiksi tänään, vaikkakin vain Mikin avustuksella :) On pakko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!! Yritän muistuttaa ittiäni pitkään että muistan kiittää auttajia.. Niin pitkään että he kyllästyy jo kiittelyyn.. ;)

   Mäki tykkään kauheest mun yrttimaasta. Se on söpö. Mut ootas vaan ku saan valmiiks asti. Mul on kauheest suunnitelmia. ;) Hihii.

   Joo mä näin sen sun, onks se se kiva mitä olitte tehny. Mikä se käsittely oli mitä olit laittanut siihen? Minkälaista jälkeä siitä tulee?:D

   Poista
 2. Kivan näköinen kasvimaa. Sato-onnea! Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna-Liisa. Onnea tarvitaan, sillä kiireinen kesä pitää minut kasvimaalta osittain poissa ja hoito jää paremmalle puoliskolle!! Iiiiks. :D Kivaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Onneksi isäntä piti päänsä. aita on nyt ihan jees . Poikahan osaa kiivetä puuhun. samoin kuin teki hänen äitinsäkin heti kun jalka ylettyi pihlajan haaraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, kerranki näin!! Kyllähän minä tiesin että uusi on aina uusi, mut joo tiiäthän sä. Heheh. :D

   Eikö mummu oo huomannu ennen et Eepe osaa kiivetä puuhun.. Luulen että noi kaik vekarat osaa, kun on sopiva puu!! :D Tällä kertaa se löyty mein pihasta. Jopa minä oon kiivenny siihen. ;)

   Poista
 4. Miten hauska tarina talkoista! Kylläpä te ahkeroitte siellä ja kaikki näyttää niin siistiltä ja huolella tehdyltä. Tuolla kasvaa taatusti kaikki nopeasti.

  Sitten olisin sitä mieltä, että lapsityövoiman saat kyllä pitää, mutta voisitko kuule palauttaa sen ihmeellisen ihanan puutarhahaltijan Jovelaan? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hauskaahan se oli!! :D Hiki hatussa kaikki teki töitä, eikä emäntä muistanut edes tarpeeksi juotavaa kantaa! Huhups-*

   Nyt kyl taitaa käyä niin et mä taidan pitää noi kaik, lapstyömiehet ja puutarhahaltijanki!:D Ne on parhaimmat ja niistä en kyl hevin luovu. Saat kyl aika paljo yrittää et onnistut!! Hihiii

   Poista
  2. Enpäs ole.. Olen päättäväinen ja ankara tämän asian suhteen.. Jos oikeen oot kiltti ja antsaitset niin voin harkita miettimistä että lainaanko toisen kerran! ;D Hähäää, mulla on valta tässä asiassa. Prööt. :P

   Poista
 5. Voi mahoooton! Että silläviisii! Olen täällä kateudesta niin niin vihreänä :D Mut kuitenkin niin niin iloinen sun puolesta! Niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no kerrankin näin, ettäs niin niin!! :D Hihhhiii. Kröhöm, siin on ny kyl paraski puhuja. Sul on ehkä suomen ihanin piha aina.. :)

   Poista
  2. Niin niin ja että kiitos!! <3 :D

   Poista
 6. Kivallepa näyttää. Ei noilta pihahommilta ole meinannut koneelle ehtiä lainkaan, mutta nyt ehtii, kun on ollut kolme päivää kaatosade. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!! Eipä ole tullut koneella istuskeltua, kun kaikki vapaa-aika tulee vietettyä ulkosalla. :) Olin tässä välillä reissussa ja hetihän se ns kostautui ja piti koko eilinen viettää ulkona, vesisateessa. Taidetaan me olla vähän höppänöitä. Hihih. Kivaa viikonlopun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 7. mukava että löysin kivaan blogiisi. Jään seurailemaan. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Jenna ja tervetuloa!! Kivaa että löysit blogiini, täytyy tulla vastavierailulle oikein ajan kanssa. :)

   Poista
  2. Niin ja hyvää juhannusta myös sinulle, mikäli tutustumisaikaa ei ole tarpeeksi ennen sitä. :)

   Poista