sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Katsaus vuoteen 2015 - alkuvuosi

Vuoteen 2015 on mahtunut paljon ihania ja mieleenpainuvia asioita ja tapahtumia. Sisustusrintamalla olen päässyt ns yhteisymmärrykseen enkä ole ostanut paljon mitään uutta. Toki muutoksia on tullut itseasiassa paljonkin, mutta kierrätyksellä siihenkin ollaan päästy. Kotia toki vähemmän kuvanneena blogiin asti (sori siitä) mutta kokeillaan tänä vuonna uudestaan. Kodin siistimiseen olisin voinut käyttää enemmän aikaa ja tämän ainakin aijon korjata. Yritän myös opettaa hienovaraisesti tolle paremmalle puoliskolle että saa sitä siivota vaikka aina ajatellaan minun sanovan kun tavarat eivät ole oikeassa paikassa. Tämä tilanne on tällä hetkellä vastakkainen "missä on mun välihousut, ne oli viimes täällä.." kuulen hyvin usein. Tämä tietää siis sitä että meillä on ilmeisesti liikaa tavaraa ja tavaroilla ei ole realistista paikkaa, vähäisten säilytystilojen takia joten tässä mainio uuden vuoden lupaus (tulevan kesän pihakirppis taas ilmeisesti tiedossa). Karsi ylimääräisiä tavaroita kodistasi, on siis yksi tavoitteistani. :) Vuosi 2015 on ollut myös maailman kaikkeuden vaikein, turhauttavin, masentavin, väsynein.. Meillä ollaan sairasteltu kaikin puolin, aina vain uusilla sairauksilla, joista ehkä näin jälkeenpäin ajateltuna pelottavin oli äidin leikkaus. Kaiken maailman leikkauksia perheeseen on mahtunut melkein kymmenen. On tullut tutuksi OYS:n leikkaussalien odotusaulat. Itselläni suoliston reistailu vei painon, voimat ja energisyyden. Suolisto = toiset aivomme, myytti on todistettu oikeaksi. Koko vuosi on mennyt elämäntaparemonttia tehdessä, muutaman lisäkilon ja voimien hankkimisessa, kivuista eroon pääsemisessä jne. Viimeiset pari kuukautta, omalla itsetehdyllä puhtaalla ruoalla (vaikkakin hyvin minimaalisella sellaisella) olen päässyt tilanteeseen että jaksan melkein koko päivän häärätä normaaliin energiseen tahtiin, yllätykset joita tuppaan itselleni tekemään ovat hallittavissa kunhan muistan pitää ns kalenteria asioista joita hoidan päivittäin. Ulkona, ravintoloissa käynnit ovat jääneet (olenko kerran käynyt ulkona salaatilla, jipii) ja matkustaminen täytyy suunnitella omilla eväillä. Haasteellista mutta osittain hallittavissa jo. :)

Alkuvuoden 2015 parhaimmat:
Tammikuussa joulunalle vei joulun pois, kuten tänäkin vuonna. Joulunalle on nyt jo rullaluistellut takan päältä, ilmeisesti mennyt hakemaan varastosta laatikoita joihin joulun voi taas vuodeksi kerätä talteen. Tykkylumi kaatoi ja katkoi oksia ja sen seurauksena myös parit pihan puut piti kaataa linjavaaran vuoksi. Reissussa törmäsin upeaan Love Me Do Flash Mob:n Raisiossa, eikä kyyneleiltä vältytty. Ai mitä se rakkaus sitten on.. ♥ Ystävä kävi kylässä maailman pehmeimmän koirahauvan kanssa, rakastuin. Tammikuun loppupuolella juhlimme useammat syntymäpäivät joista kuvassa serkkutytön syntymäpäivät. Jestas, tääki pikkuskidi on ihan oikeasti kohta aikuinen, mihin ne vuodet katoaa..
Helmikuussa kodissa muutettiin useampaan kertaan huoneesta toiseen, testattiin useita sänkyvaihtoehtoja joista tietenki sit sopivin oli olohuoneen sohva. Miehen selkäjumien takia salikielto edelleen päällä, mutta ehkä nämätkin ovat pian (toivottavasti) historiaa. Ystävänpäivä ystävien luona ja Eva & Manun keikalla oli niiiin siistiä.
Maaliskuussa kasvihuoneessa ja pihasuunnittelun aloitus. Ensimmäiset suunnitelmat kyllä laajeni loppupeleissä "hiukan". Aloitin uuden ruokavalion, testailin sopivia ja ei niin sopivia ruokia. Puhdistettiin ruokakaapit kaikesta ylimääräisestä, jopa lääkkeet (eli esim maitohappobakteerit) sisälsivät vältettäviä aineita. Kaikki uusiksi siis! Sänkykokeilut jatkuivat ns. lattiantasolla. Ei hyvä. ;) Auringonpimennyksen tiirailua lapsuudenkodissa. Sisko oli napannut pellolla töröttövästä tyypistä kuvan.. Just!! ;) Ystäviä, juhlia, perhettä... Sitäpä se, meidän kevätkausi. ♥ 
Huhtikuussa pääsiäinen näköjään valtaa kodin. Keltaiset sävyt ja koristeet. Hassusti pukeutuvat pikku tyypit, kokkoilua, ystäviä ja perhettä. Perheessä vain kolmet synttärit.. Opeteltiin leivän leivontaa. Siirryttiin gluteenittoman sijaan luontaisesti gluteenittomaan. Risuaidan rakentamista ja loppukuun kelit jotka salli mattojen pesun! Huraa.
Toukokuussa vappuna Marvel synttäreitä, hiukan kirppistelyä, siementen istutusta (keksein kasvulaatikoihin ikkunoista lämpösuojat), peltotöitä ja perunan laittoa.. Hiukan taas reissaamista asuntoautolla, yksi leirintäalueyöpyminen ja jännä tuo yksi suloinen vanha talo joka vetää aina välillä puoleensa.. ♥ Skidien kesäloman aloitus ja yhdellä todistus kourassa. Tyypit esittää coolia, no okei onhan ne!! Suurimpana tietenkin pihatöiden aloitus, terassin purku, siirto, uudelleen mitoitus, korjaus jne.. No tätä sai sitten tehdä koko kesän, hitaasti mutta varmasti koska ei omat voimat yksin riittäneet. :)
Kesäkuu oltiin ulkona, kylmästä ilmasta huolimatta. Yhdet sukujuhlat kauniissa vanhassa pihapiirissä. Äiti pääs lehteen leipomustensa kanssa, gluteenitonta tilausta olis varmaan enemmänkin.. Jos olisin äiti leipoisin kaikille, koska sen leipomukset on niin parasta. :) Jonku pienen prinsessan synttäreitä juhlittiin kauniissa säässä. Juhannus tuli ja taas kylmät ilmat mutta siitä huolimatta tyhjensin kokonaisen riihen juhannustansseja varten. Siellä me istuttiin juhannus ja välillä vähän käytiin poikain kaa rannalla juhannusjuhlia katsomassa. Huomatkaa varustus, ei toppavaatteita mutta melkein. Juhannuksen jälkeen aloitimme vanhan puolen navetan purun. Nyt siitä ei ole enää mitään jäljellä, tasainen maa vain. Navetasta muistot tallennettu ja nyt navetan tilalla on iso näköalamaisema joelle. Muutamat kerrat on tullu istuttua porukoilla iltasella ja ollaan vain tuijotettu nousevaa kuuta joka heijastaa mielenkiintoisia kuvioita vedenpintaan.

Paljon siis ihania asioita, onneksi kuvat tallentavat kauniit muistot... ♥
Vielä kun loppuvuosi niin sitten se ois taputeltu!! Malttakaa hetki..

2 kommenttia:

  1. Täysi ja tapahtumarikas vuodenpuolikas. Toivottavasti alkanut vuosi tuo paljon iloja ja terveyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sitä samaa sinulle Cheri. :) ♥ Vähän naurattaa kun on jäänyt tapahtumarikkaan alkuvuoden takia loppuvuosi 2015 julkaisematta, mutta kyllähän sen vielä ehtii.

      Poista