sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sääpäiväkirja

Monet ihmiset pitävät päivittäistä sääpäiväkirjaa. Isäni on yksi heistä.. Vuosi toisensa jälkeen jokaiselle päivälle on aamuin illoin kirjoitettu lämpötila - pilvistä - aurinkoista - lumisadetta jne.. Monesti niistä tuleekin katsottua, että mitä viime vuonna oli samaisena päivänä. Minä en varmasti ikinä jaksaisi yhtä ahkeraan kirjoittaa säätietoja ylös. Huomaan kuitenkin joka kuukausi että melkein puolet kansioon tallennetuista kuvista sisältää aamuisia säätietoja. Itseasiassa käyn varmaan joka aamu kuvaamassa, miltä pihalla näyttää. Onkohan kuitenkin niin että pientä säätutkailijaa on periytynyt isältä tytölle, vähän erilaisessa muodossa vain. :) Tässä vain pieni osa tammikuussa kuvatuista aamuista..











Toinen asia mitä huomaan tekeväni on auton pysäyttäminen kesken matkan. Jos vain taivaalla näkyy jotain kaunista niin auto seis ja isäkin yleensä toteaa "onhan sulla kamera mukana". Onkohan tämä asia sit periytynyt lapselta isälle (eikuuu). Tosin isä ei ole kuvannut varmaan 2000-luvulla olleskaan. Korjaan, yhden ainoan kerran viime vuonna kun pakotin kokeilemaan valokuvausta. Sekin ylläri ylläri taivaalta loistavaa suurta sateenkaarta. Tässä viime viikolla napattu kuva kesken automatkan. Isä ei ollut matkassa, mutta olin menossa kahvil isän luo.


Pieni säätieteilijä kiittää, kumartaa ja poistuu takavasemmalle kuvaamaan luontoa. Hyvää sunnuntain jatkoa.

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Sääpäiväkirjan pitäminen olisi mukavaa, mutta kyllähän se viitseliäisyyttä vaatii...
    Sinä pidät kuvasääpäiväkirjaa omalla tavallasi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hyvä Mieli. Kunnollinen kuvasääpäiväkirja vois olla kiva. Aamuisin ei kyl sit kannattais montaa kuvaa ottaa ettei koneen muisti täyttyis vain säätiedotuksista. Vielä kun lämpötilalukemat sais kuvaan mukaan niin.. Ei nimittäin tiedä kuudennen ja kahdeksannen kuvan pakkaseroa. :)

      Poista