tiistai 16. heinäkuuta 2013

Meidän retki tonttulaan

Kävimme eilen retkellä Luodossa, Tyynelän Tontuilla. Lapsetkin viihtyi (täti myös), vaikka ensin heitä meinasi hiukan pelottaa kesällä mennä tapaamaan tonttuja. Kun autolla ajoimme pihaan, ensimmäisenä lapset näkivät pienen kanatarhan ja pelko unohtui sen siliän. Tonttukylän 1700-luvun pihapiirissä näytti olevan melkein kaksikymmentä erilaista rakennusta joissa jokaisessa oli jotain kivaa näytillä. Tonttuja oli siellä täällä ja jokaisella näytti olevan omanlaisensa tarina mukana. Erittäin taidokasta työtä ja vielä mielekkäämpää meille muille, kun ne ovat esillä (ja myytävänä) kaikelle kansalla joulun- ja heinäkuun ajan. Vanhojen talojen ja aittarakennuksien sisustukseen ja entisöintiin panostaminen oli myös hienoa katseltavaa, jopa meidän kylältä tänne tullut vanha tuulimylly oli saanut uuden elämän täällä. Kiva oli retki, lähden kyllä varmasti toistekin!!!:)Ehdottomasti siis tutustumisen arvoinen paikka (ja nykyään kun pitää kenties kertoa, tämä ei ollut maksettu mainos vaan retkikertomus), suosittelen kaikille lämpimästi! Toivottavasti loppuviikosta vähän lämpenisi, talvivaatteita olisi melkein tarvittu.

Eli kivaa ja hiukan lämpimämpää viikkoa kaikille!:)


4 kommenttia:

 1. Voi kun olisi lähempänä tuo paikka,niin olisin kyllä viivana siellä.Monta ihanaa juttua tuli kuvista bongattua.Ihan mahtava paikka tuntuu olevan.

  Ja niin ihanat rakennuksetkin.

  Tosiaan lämpimämpää tartti tänään päälle.Toivottavasti pian lämpiäis taas.

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä todella kaunis paikka ja vanhat rakennukset olivat onneksemme saaneet uuden elämän täältä, joissa tontut ns. asustaa!!:)

  Tänään taitaa kyllä olla siivouspäivä koska ulkona on mun makuun vähän liian kylmä tuuli!!:)

  VastaaPoista
 3. Voi, mun on pitäny mennä tuonne koko kesä, mutta en vaan oo ehtiny :(
  Oliko Johanna siellä? :)

  VastaaPoista
 4. Vielä ehtii tämän kuun loppuun. Käsittääkseni se oli avoinna heinäkuun ja sitten taas joulun alla. :)

  Sitä paitsi, ei joka paikkaan voi keritä Mia!!:D Johannalle oli vieraita tulossa niin ei ehtinyt paikalle. :)

  VastaaPoista