torstai 17. heinäkuuta 2014

Loma-asuntomessuilla III

Vähän venyi nämä viimeiset loma-asuntomessukuvat Kalajoelta. Laitampas nämät nyt tulemaan, että saan ne myös julkaista omilla facebook-sivuillanikin. Siellä niihin on kirjoiteltu enemmän mielipiteitä ja kommentteja. Rohkeasti täälläkin vain kertomaan mitä olitte mieltä, nappaatko jonku idean käyttöösi vai eikö minkään kohteen sisustus kiinnostanut ollenkaan! Minusta se olisi kivaa. Itsehän sisustajana ammennan ideoita joka paikasta, luonnosta lähtien ja tässäpä tämä ensimmäinen kuva onkin vallan mainio kuva tulevaan pihaprojektiin (sitten kun se joskus vuonna toteutetaan). Tuonne meidän pihan perälle toi meidän parempipuolisko haluaisi luonnonkivilaatta alueen, valtavan suuren semmoisen ja minä ajatuksissani mietein että tuleeko siitä hiukan karu. Tästäpä sitten keksein että miksi sinne ei voisi laittaa jotain kivaa kivien joukkoon, en toki ehkä majakkaa ja venettä mutta jotain muuta joka sopii meidän pihaan. Sehän voisi olla vaikka joku huonekalu, joka on jo elämänsä nähnyt.. Se olis ainaki mun tyylistä. Luonnonkivilaattojen ympärillä saisi kasvaa kuulemma sammal ja joitain pieniä kivikkokukkia!! Oikeestaan oonki aikaa ylpee mieheni suunnitelmasta. Kukahan sen vaan maksais, sillä projekti ei tulis halvaks. :DDD Hih. Kaik aikanaan..

Kohteessa Raikas nähtiin paljon erilaista puunkäyttöä.
Kalajoen ammattiopiston opiskelijat opettelivat ekorakentamisen periaatteita. Mukana suunnittelussa oli myös Aalto-yliopisto sekä Centria ammattikorkeakoulu. Raikas toimii mm. heidän tutkimuskohteenaan.
Raikkaan sisustussuunnittelusta vastasi Helena Karihtala.
Okei, mä tykkäsin hirmusti näistä tauluista mutta ei jäänyt mieleen mistä niitä voisi tarpeentullen hommata.
Kohteen jokaisessa huoneessa oli (oli ihan varmasti, hih) näitä tauluja. Jostainhan ne on tänne tullu. Taidan painella Rautapohjaan josta löydän sisustuksen suunnittelijan.Iloisia värejä, tykkään!!! :)
Kivannäköistä materiaalien leikittelyä! Multa tippui aurinkolasit päästä ku tiirailin kattoon.
En ehkä tohtis nukkua tuolla, tippuis muutaki kun ne mun aurinkolasit. Mut tuohan tuo
valoa, eikä alhaalta tarvitse kiertää yläkertaan sanomaan että ruoka ois valmista!! :)
Värejä, värejä, väreeejäääää.. Ihana keltaisen, harmaan ja mustan sekoitus. Ah, onko siinä valkoistakin!
Ai kenen lemppari vihree!!

Korkean huoneen katseenvangitsija! Aika makee "sängynpääty".
Tässä hyvä esimerkki loma-asunnoista. Pieniä ja sieviä. ;) 2 Villa Atrium:n suunnittelun lähtökohdat olivat oikeastaan aika hauskat. Ulkolaudoituksessa oli muuten käytetty sata vuotta vanhaa purettujen Toppilan makasiinien / viljasiilojen kierrätys parrua. Eipä olisi heti uskonut!! :DTäältä löytyi ehdottomasti suosikkitapetti!!!
Monessa loma-asunnossa olikin käytetty todella hienoja tapetteja. Harmikseni olin ottanut
todella huonoja kuvia parista tosi mageesta tapetista. Äh, ku ihan ärsyttää!!! ;)
Täällä utuisessa makuuhuoneessa tulee varmasti pehmoiset unet!
Pihakuvia en paljoa ottanut, mutta pääsääntöisesti terassit olivat suuria, monikerroksisia,
uima-altaalla tai takalla varustettuna! Tämä asia oli yksi mihin moni kiinnitti huomion,
miksi rakentaa uima-allas mökin pihaan koska parin askeleen päässä on suuri meri mihin
polskahtaa. No heiiii, se on sitä luxusta loma-asumiseen.. Kyl mullekki kelpais uima-allas
pihaan, koska en mä sinne mereen menis ehkä kuitenkaan. Todettu on!! :D Hmmm..

Tässäpäs teille nyt mun valikoimat kuvat loma-asuntomessuilta Kalajoelta.
On hienoa että erilaista loma-asumista tuodaan esille ja itseasiassa, mun mielestä ne
pikkumökit siinä vieressä näyttää entistä sympaattisemmilta. Tosi liikkiksiä. <3 :D

7 kommenttia:

 1. Aivan upeita juttuja! Ihan "pikkasen" meinaa pukata sisustuskuumetta kun näitä sun upeita otoksia katsoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä!!! Kyl mää kuule luulen et sisustuvimma iskee täälläki viimeistään kun alkaa illat pimeneen ja päivät hiukan viileneen. :D

   Poista
 2. Mää niin ottaisin tuon utuisen makkarin valaisimen omaan makkariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä myöntää että sepäs teille sopis tosi kivasti. Voisittehan kyllä kokeilla kotona oman utuisen valaisimen tekoa, sateisien kesäpäivien askartelutuokio!! :D

   Poista
 3. Mulla on joku keltakuume, näen vaan keltaset asiat ;)

  Pitikin luurissa sulta kysyä, että mitä nyt olen katsellut muidenkin postauksia, miten musta tuntuu, että noin ylimalkaisesti nämä "ideat" on jo kaikki nähty parin vuoden ajan? Tuliko sulle sellainen olo siellä? Eihän siinä mitään, mutta mulla on jotenkin sellainen fiilis, että ollaan jääty junnaamaan tietyn asian ympärille, vaikka ihmiset selkeästi nyt pyytävät (jopa messupalautteissa ja ennakkomielipidekyselyissä) kodikasta, lämmintä ja ei niin teollisesti puskettua puumöbleerausta. Ihan perusasioita siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No keltaisen perässä tuota tuli itekki ilmeisesti juoksenneltua kameran kanssa. :D

   Okei, täytyy kyl ny sanoo et melkein kaik ideat oli jo nähty ja saatoin odottaa vähän enemmän. Toki messuja seuranneena, aikaisempien messuvuosien kohteet toimivat kierroksella vertauskohteina (se että onko trendit pysähtyneet vai ollaanko kuljettu eteenpäin). Nyt olis hyvä kiertää Jyväskylän asuntomessut (joihin mul ois liput ja yöpaikkaki valmiina) niin vois puhua koko kokonaisuudesta. ;) Pari kivaa juttua poimein, jotka oli mulle ainakin uusia asioita. Siitä kierrättämisestä nyt oon hehkuttanu (kun löysin hyvän määrän kierrätysratkaisuja), mut sit oli pari semmosta kivaa pintamateriaalijuttua jotka oli uudella tyylillä tehtyä.

   Pointsit muutes sisustusneuvojien suunnittelemalle loma-asunnolle Villa Kalajoelle, sillä kuparia ei oltu käytetty muissa loma-asunnoissa yhtä paljon kuin siellä. Vaikka kuparikin on ollut nyt in jo tovin, mutta sitä oli käytetty mm. ovenpielissä mikä oli aika näyttävää ja esim kuparin & betonin yhdistelmä valaisimisessa oli kans aika magee. Villa Kalajoen hiekkaseinätkin oli hienosti ratkaistu, vaikka hiekkamaalia ollaan tehty/käytetty jo aikojen saatosta (jopa minä olen käyttänyt sitä). :D

   Jatkanko vielä.. Heeeeh!!!

   Poista
  2. Nyt joku sais järjestää ne pikkumökki/mummonmökki messut. Ne sais varmasti kannattajia paaaaaljon. :)

   Poista