lauantai 11. tammikuuta 2014

ministailausta kotona

Olen tällä viikolla kasvattanut ajatusta että kotona voitais tehdä pitkästä aikaa jotain remonttia. Olinkin jo kovaa kyytiä aloittamassa yks päivä, mutta ehkä sisustajan täytyy nyt muistaa että ihan hyvä olisi olla kunnolliset suunnitelmat ennenkuin alkaa töihin. Asiallista!! Kysyin kerrankin tolta paremmalta puoliskolta että mitkä olisi hänen toiveensa ja niistä yritetään lähteä sitten liikkeelle. Miehen toiveissa oli että vessa pitäisi uudistaa. Hyvä toive! No se on yks niistä paikoista mitä en ole varmaan koskaan teille esitellyt ja syyn ehkä arvaattekin. Se on todella kauniissa alkuperäiskunnossaan. Joitain materiaaleja olen sinne jo hommannut aikaisemmin niin niistähän on hyvä lähteä jatkamaan suunnitelmaa.. Tää on jo hyvä alku, kun kerrankin luvan kanssa saan alkaa suunnittelemaan. Budjettihan on pieni, mutta suunnitellaan sen mukaan. Vessasta sitten lisää, kun saan jotain näkyvää aikaiseksi.. Instagramissa tais jo eilen näkyä remonttiaikeeni. ;)

Toinenkin asia oli mitä en mielelläni kuvaillut..

En tiedä oliko kukaan meillä kiinnittänyt huomiota aika kuluneisiin keittiönkaapien vetimiin. No minä olin ja nyt ihmettelen etten ollut puuttunut asiaan ennemmiin!! Ruuvasin eilen yhden vetimen irti ja paineli kauppaan. No tänään ruokakin maistui paremmalle, joka ei varmasti johtunut liian harvoin saaduista silakkafileistä.. ;) Jos saisin päättää niin koko keittiö menisi uusiksi, mutta meidän rahastonhoitaja taitaa olla erimieltä. Heh. Tällä mennään ja nyt pystyy jo hengittään.. Wuhuu!


 Muitakin pikkuaskareita on tullut väkerreltyä eilen ja tänään.. Kuten tää puulusikka.
Se on ollut huomaamaton ressukka ja käyttämättömänä hyllyllä. Hassuhan siitä tuli.
Tän idean taisin pongata joskus pinterestistä.

Pakkanen paukkuu ulkona jo yli -15 asteessa. Olen pitkin päivää käyttänyt nenääni ulkona.
Tuli mieleen nuoruusaika, kun ei muistanut (vihtinyt) ottaa hanskoja mukaan kylille. Sormet
jäätyi ja sitten itkettiin kun nipisteli. Heh. Tykkään pikkupakkasista ja siitä että on lunta. Voi
hyvillä mielin olla vilteissä, lämmittää kotia eikä tartte mennä minnekkään. Korjaan, tykkään
nyt lumesta mutta en ehkä enää jos sitä olisi kesäkuussa.

Laitoin tunti sitten taas takkaan tulet, kun alkoi tekeen mieli takkamakkaraa. "Paistetaan
makkakakkaraa" taisin miehelleni möläyttää. Kivaa ja lepposaa lauantai illan jatkoa!

Ja vielä muistutus arvonnasta. Huomis iltaan asti aikaa osallistua. Arvonta löytyy sivupalkista!

10 kommenttia:

  1. Tässäkin huomaa kuinka pienellä asialla voi muuttaa paljon :D! noi keittiön ovien kahvat toi heti huomattavasti uudemman ilmeen! :) Ihana tuo puukauha tuunaus :D jopa minä voisin sen osata! Kiitti vinkistä :L)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, ei aina tarvitse pistää kaikkea uusiks! Heiiiiiii ihan varmasti pystyt mihin vaan, muutako kokeilet! En mäkään osaa, silti testaan!:)

      Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle Elviirah!

      Poista
  2. Keittiön vetimet odottaa meilläkin uudistamista, mutta kun en muista koskaan ottaa mallia mukaan...tai edes mitata ruuvien väliä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama tais olla itselläkin, ettei vaan tullut mitattua ruuvien väliä. Perjantaina vaan yhtäkkiä nappasin yhden vetimen kaapista irti ruokakauppaan lähtiessä ja päätin että jos joku vedin miellyttää niin ostan uudet. Tietenkin piti pitää mielessä ettei liian kallista versiota voi ostaa vaikka kuinka miellyttäisi. Tämä oli aika hyvä löytö mielestäni, sai halvalla ja sopi keittiön kaapien ilmeeseen. :) Vaihtaminenhan onnistui helposti, muiden keittiötöiden yhteydessä..

      Poista
  3. Kivat vetimet. Meillä odottaa yksi wc, yksi kylpyhuone ja saunan pesuhuone remonttia. Kalliiksi tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös wc ja kylpyhuone joka odottaa remonttia, myös lattioiden vaihto olisi aiheellinen. Saunan laitoimme uusiksi muuttaessamme tänne. Nyt päätimme remontin tehdä niin ettei tarvitse lainaa hakea, eli näillä pienillä jutuilla. Vessa kuitenkin kokee oletettavasti isomman remontin. Lattian olen sinne jo ostanut mutta seinämateriaalit ja kaapistot kaipaa myös uutta ilmettä. Vanha asunto kaipaa aina jotain päivittämistä. Kallistahan se remontointi on ja jos oliskin sitä ylimääräistä rahaa niin.. ;)

      Poista
  4. Jus tuollaiset pienet jutut tekee usein ison muutoksen, kuten noi sun uudet vetimet. Kertalaakista raikkaampi ja selkeämpi ilme. Hyvässä kunnossahan nuo teidän kaapistot näyttää olevan, joten mitäs niitä vaihtamaan jos pienellä muutoksella voi uudistaa.

    Täällä Jovelassa on aavistus aurinko ja riekale sinistä taivasta näkösällä. Se tuntuu oudon ihanalta, kun kumpaakaan ei ole nähty niin pitkään aikaan. Pakkasta on täälläkin yöllä ollut ja aamulla kakkoset kulki kolmella jalalla kun tassuja palelsi. Lunta tuli sen verran, että maa on valkoisena ja mullehan se piisaa ihan noin. Hanget korkeat nietokset ei ole nyt ollenkaan toivelistalla ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapistot ovat suhteellisen hyvässä kunnossa ja kun ei nyt ole aiheellista keittiöremontti niin päätin vain päivittää. Hyvä niin, sillä nyt on paljon miellyttävämpää kävellä keittiön läpi ja olla siellä!!:) Pieniä asoita on halvempi ja helpompi toteuttaa. Niihin vaan ei tottunut silmä aina muista tarttua. :D Nyt kokeilen ajatella ei niin tottuneella silmällä ja tarttua todellakin niihin yksityiskohtiin kiinni. Heh.

      Töppöset kakkosille jalkaan niin ei palele. Liekkö pysyis. :D Toivottavasti saavat tottua siihen että maa on pienen lumipeitteen alla. Ainakin maaliskuun loppuun saakka.. Toiveena ois että pääsis toi parempi puolisko hiihtään, minä kun ostin sille joululahjaks lahjakortin jolla voi ostaa suksimet!! Lunta ei kyllä tartte tullakaan enää tähän aikaan vuodesta montaa metriä, sen verran vain että toinen pääsee kokeileen vauhdin huumaa!! Heheh

      Poista
  5. Kivat tuli nuin pienellä muutoksella :)
    Määki ostan aina sillon tällön kaikkia kivvaa valamiikiksi ko sattuu olleen joku hyvä tarjous :) ompahan värkit valamiina ko inspis iskee :) viimeksi tuli hankittua pihakiviä huutokaupasta, ompahan hommaa ens kesäksikki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän piha on jo nyt niin kiva "oon ajanu ohi". :D Mä kans haluaisin joitain polkuja esim kasvihuoneelle, terassien laajennus on myös haaveilulistalla. Sisälläki on paljon rempattavaa edelleen. Vanhassa kodissa on aina jotain, eikä työt tekemällä lopu! Viime vuonna ei tullut paljon omaa kotia laitettua, johtuiko siitä että laitoin muiden koteja!:) Tänä vuonna yritän "ajatella myös itseäni" ja näillä pienillä asioilla sitä ainakin luulee tehneensä jotain. Hihihiiiiiiiiii!! Mulla on kaaa noit jemmoi (kuten vessaan se lattia, kylpyhuoneeseen uus hana ja lavuaari jne). Kunhan tässä pääsee vauhtiin niin! Nojoo ehkä hitaasti mutta varmasti, kaiken muun ohella..

      Poista